SiolNET. Posel danes Novice
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rihter in Filipič zapuščata Pošto Slovenije

0,04

termometer

Pošta Slovenije
Foto: STA

Člana poslovodstva Pošte Slovenije Andrej Rihter in Vinko Filipič sta v sredo z nadzornim svetom družbe sklenila sporazuma o prenehanju mandata člana poslovodstva ter razvezi pogodb o zaposlitvi. Prvemu se mandat izteče 5., drugemu pa 15. septembra, so sporočili iz Pošte Slovenije.

Andrej Rihter in Vinko Filipič sta v poslovodstvu Pošte Slovenije sedela skupaj z začasnim generalnim direktorjem Tomažem Kokotom. Ta je nastopil mandat s 1. aprilom, in sicer za največ leto dni, so še sporočili iz Pošte Slovenije.

Tako Rihter kot Filipič sta obenem Intereuropi, ki je v večinski lasti Pošte Slovenije, posredovala odstopni izjavi z mesta člana v nadzornem svetu družbe, je Intereuropa danes objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze. Tudi v tem primeru bo Rihter bo položaj zapustil 5., Filipič pa 15. septembra.

Slovenski državni holding je marca v državnem poštno-logističnem podjetju zamenjal nadzorni svet, ta pa se je po glasnih ugibanjih v javnosti konec istega meseca sporazumno razšel z dolgoletnim generalnim direktorjem Borisom Novakom. Na čelu družbe ga je zamenjal Kokot, pred tem zgolj dva tedna prvi nadzornik, sicer pa podjetnik in občinski svetnik SDS v Poljčanah.

V začetku maja je nadzorni svet objavil razpis za generalnega direktorja za petletno mandatno obdobje. Rok za prijavo je bil 14 dni in prispeli sta dve prijavi, a kot je julija za STA povedal predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije Franci Mihelič, postopek imenovanja novega generalnega direktorja še ni zaključen.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin