Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 3. 2011,
9.21

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 4. 3. 2011, 9.21

7 let, 2 meseca

Radićeva zaradi poziva sindikata Teša ne namerava odstopiti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ministrica za gospodarstvo Darja Radić zaradi poziva sindikata delavcev Teša - ta jo je k temu pozval zaradi njene izjave o ekonomski neučinkovitosti projekta izgradnje Teš 6 - ne namerava odstopiti.

Kot pravi, bo s položaja odstopila, če ji bo onemogočeno strokovno in zakonito opravljanje funkcije.

Ministrico pozvali k takojšnjemu odstopu Sindikat delavcev Termoelektrarne Šoštanj (Teš) oziroma njegov predsednik Branko Sevčnikar je ministrico k takojšnjemu odstopu pozval v četrtek. Sindikat se je za to odločil zaradi ministričine izjave pred ponedeljkovim zasedanjem ministrov EU, pristojnih za energijo, da projekt izgradnje šestega bloka Teša niti približno ni ekonomsko učinkovit.

Sevčnikar: "Veleizdaja" slovenskega gospodarstva Po Sevčnikarjevem mnenju izjava Radićeve pomeni "veleizdajo" slovenskega gospodarstva, obenem pa diskreditira vso slovensko energetsko in ekonomsko stroko, ki je sodelovala pri nastajanju in izvedbi Teša 6.

Radićeva je v odzivu na poziv sindikata k odstopu zapisala, da je Sevčnikar predvidljiv. "Takoj ko se pojavi kakšna 'grožnja' projektu Teš 6, zahteva moj odstop," je poudarila in dodala, da pa ga ne motijo številne nepravilnosti, na katere so opozarjali že njeni predhodniki. Kot pravi ministrica, Sevčnikarja motijo tisti, ki na to opozarjajo. "Vendar je na te nepravilnosti potrebno opozarjati, ker imajo večstomilijonske posledice, ki bodo v primeru, če ne bodo odpravljene, bremenile vse državljane bodisi kot davkoplačevalce ali kupce električne energije," navaja Radićeva.

"Sevčnikar presegel vsako mero dostojnega komuniciranja" Sevčnikar je v tokratnem javnem pozivu po ministričinem odstopu, v kateri jo obtožuje veleizdaje slovenskega gospodarstva, pa je, tako Radićeva, presegel vsako mero dostojnega komuniciranja. S tem po njenem prepričanju kaže svojo raven komuniciranja oziroma raven komuniciranja tistih, ki so mu pripravili besedilo poziva.

Radić: Sevčnikarjeve navedbe vprašljive in zavajajoče "Bolj kot moja ocena, da projekt ni ekonomsko učinkovit, so vprašljive in zavajajoče njegove navedbe, da projekt na srednji in daljši rok omogoča celotnemu gospodarstvu zaradi cenejše električne energije večjo dodano vrednost. Zanima me, na podlagi katerih verodostojnih dokumentov je podal to trditev," je dejala Radićeva. Dodala je, da je Sevčnikarjeva trditev, da bo izvedba projekta imela pozitiven vpliv na bruto domači proizvod, sicer točna, "a žal bo zaradi uvoza celotne opreme ta vpliv pozitiven predvsem za tujino".

Ne spreglejte