Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 6. 2021,
9.42

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Stenska tabla Bela tabla Pisalna površina Tabla po meri PR članek

Ponedeljek, 7. 6. 2021, 9.42

2 leti, 10 mesecev

Produkt, ki je nespremenjen preživel tehnološko revolucijo

Oglasno sporočilo

Različne ideje, ki jih razvijate vi ali vaše ekipe, si zaslužijo posebno mesto. Zakaj se ne bi vaš navdih in vaše znanje širila po površinah, ki bodo z vami dolgo vrsto let in na katere se lahko vedno zanesete. Če pa bi ob tem dobili še največ za vaš denar, toliko bolje, kajne?

Sodobni tehnološki pristopi v izobraževalnih procesih, gospodarstvu in domovih so prinesli veliko sprememb na področju deljenja informacij in znanja. Vse bolj se zanašamo na informacijsko tehnologijo, pa vendar se je en pripomoček obdržal v šolah, pisarnah in domovih vse do danes – to so table.

Razvoj tehnologije je v šole prinesel številne novosti, še vedno pa je za razvoj otroških možganov zaradi združevanja različnih učnih stilov najprimernejša tabla. Združevanje tehnologije in tradicije je vidno tudi na fotografiji z ljubljanske osnovne šole. | Foto: Razvoj tehnologije je v šole prinesel številne novosti, še vedno pa je za razvoj otroških možganov zaradi združevanja različnih učnih stilov najprimernejša tabla. Združevanje tehnologije in tradicije je vidno tudi na fotografiji z ljubljanske osnovne šole.

Družinsko podjetje TIP iz Medvod že več kot 30 let kot edino v Sloveniji izdeluje table vseh vrst. V tam času so s sodobnimi, prilagojenimi in elegantnimi rešitvami vsaj delno opremili vse slovenske šole in številna slovenska podjetja, ki se zavedajo pomena kakovosti, zanesljivosti, strokovnosti in natančnosti.

 Na trgu lahko najdete različne vrste tabel – bele, zelene in črne, stenske table, table na stojalu, table s krili in številne druge. Ne glede na njihovo funkcionalnost pa je vsem skupna pisalna površina. Čeprav so na prvi pogled videti enake, se velika razlika opazi pri njihovi redni uporabi.

Večje pisalne površine se pogosto uporabljajo tudi v visokotehnoloških podjetjih z namenom povezovanja timov in aktivnega delovanja na posameznih projektih. Na fotografiji uporaba večje elegantne TIP table v prenovljenih prostorih hitrorastočega podjetja v Tehnološkem parku v Ljubljani. | Foto: Večje pisalne površine se pogosto uporabljajo tudi v visokotehnoloških podjetjih z namenom povezovanja timov in aktivnega delovanja na posameznih projektih. Na fotografiji uporaba večje elegantne TIP table v prenovljenih prostorih hitrorastočega podjetja v Tehnološkem parku v Ljubljani.

Ali ste vedeli?      

  • Površina emajlirane magnetne table je odporna na praske in se ne poškoduje pri uporabi ostrih predmetov.
  • Nova površina na trgu je higienska emajlirana magnetna površina, ki v 24 urah uniči 99 odstotkov vseh mikrobov na pisalni površini, vključno s koronavirusom (COVID 19).
  • Za čiščenje emajlirane magnetne table se uporablja brisalec za bele table, zahtevnejše madeže pa se odstrani s krpo in čisto vodo ali posebnim čistilom za bele table.
  • Površina TIP table ima 30-letno garancijo.
  • TIP-table so prisotne v vseh slovenskih šolah.

Površine najcenejših osnovnih tabel so iz laminata, ki je manj primeren za pisanje, medtem ko so za redno uporabo v prodaji lakirane in emajlirane table. Ti dve površini sta na prvi pogled zelo podobni, a pri redni uporabi je hitro opazna velika razlika. Medtem ko je površina lakirane table obdelana z lakom pri 200°C, pa se površina emajlirane table obdela z emajlom pri 700 - 900°C, zato je veliko bolj obstojna in ima številne prednosti.

Nov model tabel brez okvirja omogoča zlaganje tabel v neskončne stene. Primer z ljubljanske osnovne šole, kjer lahko učenci in učitelji znanje delijo tudi na hodniku. | Foto: Nov model tabel brez okvirja omogoča zlaganje tabel v neskončne stene. Primer z ljubljanske osnovne šole, kjer lahko učenci in učitelji znanje delijo tudi na hodniku.

Zakaj je odločitev za TIP tablo prava?

  • Odporna je na praske;
  • odporna na temperaturo,
  • odporna na kemikalije,
  • sestavlja jo eleganten ALU-okvir, ki zagotavlja trdnost in stabilnost,
  • ima 30-letno garancijo na površino.

V podjetju TIP ne želijo ničesar prepustiti naključju, zato imajo vse njihove table emajlirano magnetno površino. TIP table so enostavne za uporabo, za pisanje se uporabljajo markerji na vodni osnovi. Za čiščenje zadošča brisalec za bele table, ob zahtevnejših madežih pa krpa in čista voda.

TIP table so različnih dimenzij in funkcionalnosti. Na fotografiji dvižne zelene TIP table v novih prostorih ljubljanske fakultete. | Foto: TIP table so različnih dimenzij in funkcionalnosti. Na fotografiji dvižne zelene TIP table v novih prostorih ljubljanske fakultete.

TIP-table so od samega začetka prisotne v izobraževalnih ustanovah - vse osnovne, srednje šole in fakultete v Sloveniji imajo TIP table. Zaupajo jim tudi številna slovenska podjetja, njihove table pa kljub številnim sodobnim pristopom naročajo tudi tehnološka podjetja. V teh se namreč zavedajo, da je kakovostna pisalna površina še kako pomembna za deljenje znanja, razvoj idej in skupinsko delo, in tukaj nočejo ničesar prepustiti naključju. Veliko priznanje za dobro delo je vračanje njihovih nekdanjih kupcev ob zamenjavah ali naročilu dodatnih tabel.

Univerza v Washingtonu je izvedla raziskave na področju povezovanja možganov z drugimi deli telesa. Zaznali so posebne povezave med rokami in možgani v procesu razmišljanja. Njihovi rezultati so pokazali, da gibanje prstov aktivira področja v možganih, ki vključujejo razmišljanje, jezik in delovni spomin. Pisanje z roko poskrbi za aktivacijo tako kinestetičnega kot tudi vizualnega spomina, medtem ko se ob govorjenju napisanih besed lahko spodbudi tudi avditivni spomin in se s tem pokrije celotni spekter različnih tipov učenja pri otrocih in odraslih.

Kot edini proizvajalec tabel v Sloveniji se na njih poleg podjetij in šol obračajo tudi posamezniki z različnimi željami in zahtevami. In lastna proizvodnja jim omogoča prav to – za vas lahko naredijo tablo po vaši želji glede na dimenzijo, površino in funkcionalnost.

Tabla ponuja možnost aktivnega sodelovanja več oseb, ki se v kreativnem procesu med seboj povežejo in tako razvijejo bolj ustvarjalne in učinkovite rešitve. | Foto: Tabla ponuja možnost aktivnega sodelovanja več oseb, ki se v kreativnem procesu med seboj povežejo in tako razvijejo bolj ustvarjalne in učinkovite rešitve.

Tabla kot prostor za pisanje in risanje ustvarja idealno osnovo za delo v skupinah in poljubno deljenje znanja ali ustvarjanja idej neodvisno od časa in števila vključenih oseb. Kljub široki uporabi računalniške tehnologije so njihove stranke tudi programerska podjetja, ki za kreiranje idej in delovanje ekip uporabljajo različne table z večjimi površinami. Te jim ponujajo prostor za kreativno ustvarjanje, sprotno brisanje ter pisanje in deljenje napisnega med različnimi osebami, vključenimi v celoten proces. S tem se zaposleni v procesu med seboj povežejo, ustvarijo tesnejše in pristnejše odnose ter razvijejo bolj ustvarjalne in učinkovite rešitve.

Poleg končnih produktov vam ponujajo tudi po meri odrezano emajlirano magnetno pisalno površino, ki jo lahko namestite po svojih željah na omare, vrata, stenske površine (kuhinje, sobe, pisarne) ali druga ustrezna mesta.

Različni tipi tabel so nepogrešljiv del za obveščanje o razvoju, kazalnikih in drugih informacijah v podjetju. Za tak način se je odločilo tudi veliko slovensko trgovsko podjetje, ki gradi nov in učinkovit sistem delovanja. | Foto: Različni tipi tabel so nepogrešljiv del za obveščanje o razvoju, kazalnikih in drugih informacijah v podjetju. Za tak način se je odločilo tudi veliko slovensko trgovsko podjetje, ki gradi nov in učinkovit sistem delovanja.


Naročnik oglasnega sporočila je TIP d.o.o.

Ne spreglejte