SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Premoženje mariborske nadškofije gre na dražbo

1

termometer

Okrajni sodišči v Mariboru in Slovenski Bistrici sta dvema upnikoma nadškofije, banki Unicredit in podjetju Mollier, odobrili poplačilo dolgov s prodajo cerkvenega premoženja.

Desetega marca bo kot prva na prodaj stavba orglarske delavnice v Hočah. Njena vrednost je ocenjena na 1,5 milijona evrov, so poročali pri POP TV, kjer dodajajo, da bosta iz morebitne kupnine, če bodo našli kupca, poplačana upnika banka Unicredit in podjetje Mollier.

Banka Unicredit je po poročanju omenjene televizijske postaje predlagala tudi prodajo zemljišča in dela stavbe samostana Studenice. Dražba je razpisana za 12. marec, ocenjena vrednost nepremičnin pa naj bi bila 535 tisoč evrov. Na tretji dražbi bo sodišče v Slovenski Bistrici 26. marca ponujalo nadškofijski vinograd. Gre za dve manjši parceli, ocenjeni na slabih deset tisočakov, poročajo.

Ob sicer znanih dolgovih nadškofije, ki so vidni iz zemljiške knjige, na omenjeni televiziji sklepajo, da to še zdaleč niso zadnje dražbe. Banka Unicredit naj bi namreč zelo pohitela s prodajo in prehitela konkurenco. Samo na samostan Studenice imata večmilijonski hipoteki vpisani banki BKS in Sparkasse, še poročajo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin