SiolNET. Posel danes Novice
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na petem bloku Teša uspešen prvi testni zagon kotla

0,06

termometer

Termoelektrarna Šoštanj
Foto: Bor Slana

Termoelektrarna Šoštanj (Teš) je na petem bloku, ki je bil od septembra v postopku revitalizacije, uspešno izvedla prvi testni zagon kotla z uporabo oljnih gorilnikov. Na podlagi rezultatov analize zagona bo izvedena nova nastavitev sistemov in podsistemov na kotlovskem področju, nato pa še testni zagon kotla s premogom, so sporočili iz Teša.

Ekološko saniran blok 5 - v okviru projekta zmanjševanja emisij dušikovih oksidov je bilo izvedenih veliko sprememb v procesu izgorevanja - bo z elektroenergetskim omrežjem Slovenije sinhroniziran v prihodnjih dneh, so dodali.

Novogradnje v Ljubljani Posel danes Nepremičninski trg v Ljubljani cveti: poglejte, kje vse se bo gradilo

Z ekološko sanacijo so bistveno zmanjšali izpuste dimnih plinov iz petega bloka, ki bodo v primerjavi z nedavno zaustavljenim četrtim blokom za 50 odstotkov nižji pri izpustih žveplovega dioksida, za 60 odstotkov manjši pri dušikovih oksidih in za 80 odstotkov manjši pri izpustih prašnih delcev.

Revitalizacija je stala okoli 10,5 milijona evrov. Po načrtu naj bi blok 5 obratoval do leta 2030, primarno pa bo obratoval blok 6, ki je bil v remontu od maja do začetka julija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin