SiolNET. Posel danes Novice
2,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podjetnik Kudić, ki je Fursu dolžan 25 milijonov evrov, je izginil

2,69

termometer

Zlatan Kudić
Foto: Bor Slana

Nekdanji direktor ljubljanske družbe Maxicom Zlatan Kudić, ki je bil s 25 milijoni evrov dolga med največjimi davčnimi dolžniki, je tik pred koncem sojenja izginil neznano kam, poroča Televizija Slovenija. Policija je za njim razpisala tiralico, Finančna uprava (Furs) pa 25 milijonov evrov dolga najverjetneje ne bo dobila poplačanih.

Kudićevo podjetje Maxicon je od leta 2012 v stečaju. Furs je s stečajem postal upnik, a terjatve nikoli niso bile poplačane. Podjetje Maxicon je bilo nato leta 2017 izbrisano iz sodnega registra, izbrisanega podjetja pa ni mogoče terjati, zato ga po navedbah Televizije Slovenija (TVS) tudi ni več na seznamu davčnih dolžnikov.

Tožilstvo Kudiću in še dvema soobtoženima očita davčno utajo, pranje denarja in uničenje poslovnih listin. Izdajal naj bi fiktivne račune, nato pa zahteval preplačan DDV, poroča TVS.

Kudić naj bi pred tedni, ko je bilo sojenje tik pred koncem, nehal hoditi na sodišče. Specializirano državno tožilstvo je predlagalo odreditev pripora, kar je sodišče tudi storilo, na podlagi odredbe sodišča pa je policija razpisala tiralico. Kje je Kudić, ni znano.

Davčne dolgove bi Furs lahko terjal v kazenskem postopku kot premoženjski zahtevek. A vprašanje je, ali bo Kudić še kdaj dosegljiv za slovensko sodišče in ali uradno sploh ima kaj premoženja, še poroča TVS.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 50
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin