SiolNET. Posel danes Novice
5,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podjetje, ki v Sloveniji išče nove sodelavce, dobilo 43 milijonov evrov kapitala

5,93

termometer

Receipt Bank, ki skrbi za knjigovodske storitve za mala podjetja, je dobilo 43 milijonov evrov kapitala s strani družbe newyorškega tveganega kapitala. Podjetje, ki ima več kot 100 tisoč uporabnikov, išče več ljudi tudi za pisarno v Ljubljani.

Receipt Bank Foto: Printscreen Zimbio

Receipt Bank je ena najhitreje rastočih platform v Evropi. Svojo pot so začeli leta 2010 in od takrat njihove produkte uporablja več kot pet tisoč računovodskih in knjigovodskih podjetij ter več kot 100 tisoč malih podjetij.

Zdaj so dobili 43 milijonov evrov kapitala s strani newyorškega podjetja, ki jim bo omogočil nadaljnji razvoj tehnologije. Lani je podjetje preseglo 8,5 milijona evro prihodkov.

"Naložba nam bo omogočila dodaten razvoj lastne tehnologije. Z Receipt Bank se knjigoveštvo premika od stroškov do vira dohodka," je dejal Alexis Prenn, direktor Receipt Bank.

mobilne aplikacije, avto

Več novih delovnih mest v Ljubljani

Svojo pisarno bodo imeli tudi v Ljubljani, kjer iščejo več novih sodelavcev. V razpisu za deset različnih položajev iščejo različne razvijalce za mobilne aplikacije in vodstvene kadre. Novi sodelavci bodo dobili tudi plačano članarino za obisk fitnesa.


Slovenci z aplikacijo za enostavno urejanje financ 


V podjetju že nekaj slovenskega pridiha

Receipt Bank je razvilo tudi aplikacijo 1Tap receipts, ki je nekakšen virtualni knjigovodja. Z uporabo umetne inteligence pomaga reševati finančne zadeve in vam izračuna, koliko davka morate na primer plačati.

Nicholas Bartlett je bil idejni vodja startupa Bluejay, ki je uspel na Kickstarterju. Nicholas Bartlett je bil idejni vodja startupa Bluejay, ki je uspel na Kickstarterju. Foto: Ana Kovač 1Tap vodi Novozelandec Nicholas Bartlett, ki je v Sloveniji in z deloma slovensko ekipo vodil startup projekt Bluejay. Ta je na platformi za množično financiranje Kickstarter zbral prek 118 tisoč evrov. Bluejay olajša uporabo telefona v avtomobilu, ob tem pa ga spremeni v pametnega. Blujay vam pomaga poiskati avto v garaži, sporoča, koliko kilometrov še imate do bencinske črpalke, priporoča, koliko tlaka naj bo v pnevmatikah …

Iz rodne dežele kivijev je Bartletta pot v Slovenijo prinesla zaradi žene Tamare, ki je sicer po rodu Slovenka, vendar je večino življenja preživela na južni polobli. Tukaj je ustanovil podjetje The Kiwi Factory, prek katerega so projekt Bluejay prijavili na Kickstarter.

Kakšno težavo na trgu rešuje Receipt Bank?

Receipt Bank prek svoje platforme omogoča podjetjem, da samodejno zbira in obdeluje podatke o prejemkih in računih. Te lahko pridobi iz prenesenih slik prejemkov in računov, s čimer se zmanjša izgubljen čas za ročno razvrščanje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin