Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 1. 2014,
19.28

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Factor banka Probanka plača

Sreda, 29. 1. 2014, 19.28

7 let, 2 meseca

Plače izrednih upraviteljev Factor banke in Probanke nižje po 20. februarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gospodarsko ministrstvo je Banki Slovenije poslalo mnenje, da t.i. Lahovnikov zakon velja tudi v primeru plač izredne uprave Factor banke in Probanke, ki sta v postopku nadzorovane likvidacije.

Prilagojene pogodbe z znižanjem plač obeh uprav mora Banka Slovenije ministrstvu poslati do 20. februarja. Na Banki Slovenije so danes zapisali, da se bodo v skladu z mnenjem ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo plače znižale vsem, predsednikoma in članom izrednih uprav.

Točnega zneska na banki Slovenije pred podpisom aneksov ne morejo sporočiti, saj zato potrebujejo soglasja podpisnikov. So pa ta že minuli teden pridobili glede trenutnih plač.

V petek so tako objavili, da sta mesečni plači predsednikov obeh izrednih uprav, Klausa Schusterja (Factor banka) in Imreja Balogha (Probanka) 15.000 evrov bruto, mesečne plače članov izrednih uprav pa 13.500 evrov bruto.

Aneksi so v pripravi Ob tem so minuli petek v Banki Slovenije zapisali, da so bili aneksi k pogodbam o zaposlitvi že predhodno pripravljeni in jih bodo v podpis poslali brez odlašanja.

Danes so zapisali, da so aneksi v pripravi, so pa ministrstvo zaprosili še za mnenje glede ostalih prejemkov, ki so določeni z marca 2010 sprejetim zakonom o prejemkih poslovodnih oseb v gospodarskih družbah v državni lasti in samoupravnih lokalnih skupnosti oz. t.i. Lahovnikovem zakonu. Ta osnovno plačilo direktorjev omejuje na tri- do petkratnik povprečne bruto plačo v družbi oz. skupini.

Mnenje pričakujejo do četrtka, ministrstvo, ki ga trenutno začasno vodi finančni minister Uroš Čufer, pa je kot rok za posredovanje z aneksom usklajenih pogodb določilo 20. februar.

Na Banki Slovenije sicer pojasnjujejo, da septembra lani sklenjene pogodbe predvidevajo, da se drugi pogoji in bonitete dogovorijo z aneksom. Oktobra je bila ta določba spremenjena, s pogodbo pa se je določilo, da izrednim upraviteljem poleg fiksnega dela prejemkov pripada tudi variabilni del za uspešno delo.

Ne spreglejte