SiolNET. Posel danes Novice
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Plačana kupnina za Vinagov kompleks

0,08

termometer

Vinag | Premoženje je bilo v stečaju Vinaga prvič naprodaj leta 2015 po izklicni ceni 4,2 milijona evrov. Blizu prodaji je bilo lani, ko je ameriški poslovnež James Lukežič obljubil nakup za 1,96 milijona evrov, a nato ni poravnal kupnine. | Foto: STA
Premoženje je bilo v stečaju Vinaga prvič naprodaj leta 2015 po izklicni ceni 4,2 milijona evrov. Blizu prodaji je bilo lani, ko je ameriški poslovnež James Lukežič obljubil nakup za 1,96 milijona evrov, a nato ni poravnal kupnine. Foto: STA

Podjetje Metalka Commerce je plačalo kupnino za nekdanjo mariborsko vinarsko družbo Vinag. Milijon evrov je bilo nakazanih v petek, lastnik Vinaga pa bo uradno postalo čez mesec dni, ko bo sodišče izdalo sklep o izročitvi in bo ta postal pravnomočen, je za STA danes povedal stečajni upravitelj Simon Prelogar.

Za nakup Vinaga, ki je v stečaju od spomladi 2014, je stečajni upravitelj decembra lani po več kot treh letih neuspešnih dražb prejel šest ponudb, in sicer tri za celoten kompleks, dve samo za proizvodni del premoženja in eno samo za staro klet v središču Maribora. Na pobudo ene od bank je nato Prelogar pozval ponudnike k zvišanju ponudb, kar pa je storila le Metalka Commerce, in sicer z 800.000 evrov na milijon evrov.

Marjan Pišljar Posel danes Vinagov kompleks v roke Pišljarjeve Metalke Commerce

Načrtov novi lastnik še ni razkril

Kakšni so načrti novega lastnika z Vinagom, ni znano. "Gremo po korakih. Najprej prevzem," je pred dnevi za časnik Večer povedal predsednik uprave Metalke Commerce Franc Ziherl.

Vinag Posel danes Za Vinagovo premoženje prispelo šest ponudb, ena tudi iz tujine

Premoženje Vinaga poleg stare kleti v središču Maribora med drugim vključuje še novo klet v Košakih ter vinograde v Košakih, Jarenini in Svečini. V paketu so tudi blagovne znamke Mariborčan, Bakhus, Royal in Lisičkino vino ter pravice do uporabe imena Vinag.

Premoženje je bilo v stečaju Vinaga prvič naprodaj leta 2015 po izklicni ceni 4,2 milijona evrov. Blizu prodaji je bilo lani, ko je ameriški poslovnež James Lukežič obljubil nakup za 1,96 milijona evrov, a nato ni poravnal kupnine.

Vinag Trendi Vinagove 70 let stare buteljke bodo na prodaj v outletih Vinag Posel danes Nizozemci bi Vinagove vinograde najemali, a ne obdelovali Posel danes Za Vinag predlagana izklicna cena 4,2 milijona evrov Posel danes Danes je odpoved dobilo še zadnjih sedem zaposlenih v Vinagu (video)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin