SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Pijačni del" Laškega v desetih mesecih z 28 milijoni evrov dobička iz poslovanja

2

termometer

 | Foto:
Pijačni del skupine Laško je v prvih desetih mesecih letos ustvaril 187 milijonov evrov prihodkov od prodaje proizvodov in storitev, kar je na ravni enakega lanskega obdobja.

Dobiček iz poslovanja v desetmesečju znaša 28 milijonov evrov, medtem ko dobiček pred obrestmi, davki in amortizacijo (Ebitda) znaša 41 milijonov evrov.

Matična družba Pivovarna Laško je medtem v desetmesečju ustvarila 77,8 milijona evrov prihodkov, dobiček iz poslovanja je znašal dobrih 10,1 milijona evrov, Ebitda pa 14,1 milijona evrov, so nocoj sporočili iz Pivovarne Laško.

Ambiciozen poslovni načrt Desetmesečne rezultate poslovanja so danes obravnavali nadzorniki Pivovarne Laško in Pivovarne Union, ki so tudi potrdili poslovni načrt za leto 2014. Ta je kljub zaostrenim razmeram na trgu naravnan ambiciozno.

Med drugim so se nadzorniki seznanili tudi s postopki odprodaje premoženja skupine Laško, postopki vezanimi na reprogram finančnih obveznosti, ki je podaljšan do aprila naslednje leto, ter ključnimi kazalniki kapitalske ustreznosti.

Pivovarna Laško lanske desetmesečne rezultate poslovanja pijačnega dela skupine ni objavila, zato primerjava danes objavljenih podatkov z enakimi lanskimi ni možna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin