Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
2. 6. 2020,
15.41

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

8

Natisni članek

nepremičnine Ljubljana Šiška gradnja Predrag Todić

Torek, 2. 6. 2020, 15.41

3 leta, 10 mesecev

Ob Celovški cesti bodo zgradili 60 novih stanovanj

Ob Celovški cesti bo zrasel nov blok

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

8

stanovanja Celoška cesta | Novi blok ob Celovški cesti | Foto Ljubljana nepremičnine

Novi blok ob Celovški cesti

Foto: Ljubljana nepremičnine

Ob Celovški cesti je bilo v zadnjem letu napovedanih več stanovanjskih projektov. Za zdaj razen pripravljalnih del na gradbiščih ni veliko drugih del. Najnovejši blok z 10 nadstropji in 60 stanovanji bodo avstrijski investitorji gradili nasproti sedeža LPP.

Ob nepremičninskem valu velikega povpraševanja po stanovanjih je bilo vzdolž Celovške ceste napovedanih več gradbenih projektov. Nekateri so v oblakih, druge so že predstavili, še vedno pa se, razen rušilnih del, ni začela gradnja nobenega od njih.

Blizu začetka del naj bi bil projekt s 60 stanovanji in garažo s 65 parkirnimi mesti ob Celovški cesti nasproti sedeža Ljubljanskega potniškega prometa (LPP). Kot je dejal Predrag Todić iz podjetja Ljubljana nepremičnine, ki bo ekskluzivni prodajalec, ima avstrijski investitor Trivium že pravnomočno gradbeno dovoljenje in naj bi prihodnji teden začel rušitvena dela.

Šest stanovanj na nadstropje

Stavba bo imela predvidoma deset nadstropij. | Foto: Ljubljana nepremičnine Stavba bo imela predvidoma deset nadstropij. Foto: Ljubljana nepremičnine Nov stanovanjski objekt bo obsegal 10 nadstropij, stanovanja pa bodo dvo- in trisobna. V vsakem nadstropju bo po šest stanovanj, ki bodo velika od 52 do 63 kvadratnih metrov.

Stanovanja bodo po besedah Todića višjega cenovnega razreda, cena povprečnega kvadratnega metra pa se bo gibala med tri tisoč in 3.500 evri. Za najmanjša naj bi bilo skupaj z 11 kvadratnih metrov velikim balkonom treba odšteti okrog 220 tisoč evrov, napoveduje Todić. Prodajo bodo predvidoma začeli v tem tednu.

Tržnica Šiška
Novice Megalomanski nepremičninski projekti, ki bi povsem spremenili del prestolnice

Vseljivo prihodnje leto

Koliko je vreden projekt, avstrijski investitor ne želi razkriti, projekt pa so kupili skupaj z že veljavnim gradbenim dovoljenjem.

Nov objekt bo stal na naslovu Celovška cesta 173, kjer je bila v preteklosti zavarovalnica. Stavba bo sestavljena iz dveh delov: visokega stanovanjskega dela in nižjega, v katerem bo prodajna galerija. Po Todićevih besedah bodo stanovanja na voljo konec prihodnjega leta.

Slovaki še čakajo na pravnomočno gradbeno dovoljenje

Načrt slovaških investitorjev za štiri stolpnice. | Foto: Corwin Načrt slovaških investitorjev za štiri stolpnice. Foto: Corwin V neposredni bližini sta sicer napovedana še dva projekta, ki pa ju še niso začeli graditi. Slovaki z družbo Corwin načrtujejo gradnjo naselja Kvarteta na Rakuševi cesti, ki bo sestavljen iz štirih 16-nadstropnih stolpnic, v njih pa je predvidenih 221 stanovanj.

Okrog 45 milijonov evrov vredna investicija za zdaj še čaka na pravnomočnost gradbenega dovoljenja. "Začetek gradnje načrtujemo v najkrajšem mogočem času, vendar ne pred nastankom pravnomočnosti gradbenega dovoljenja," odgovarjajo v slovaškem podjetju. Cene stanovanj se bodo gibale nad tremi tisoč evri.

Mesto Ljubljana.
Novice Poglejte, kje v Sloveniji so stanovanja najdražja in kje najcenejša

Rastoder načrtuje najvišjo stolpnico v Ljubljani

Več kot 200 stanovanj načrtuje tudi investitor Spektra Invest na zemljišču med Celovškimi dvori in Celovško cesto. Dve 85 metrov visoki stolnici naj bi imeli 21 nadstropij, v garaži pa naj bi bilo prostora za 420 parkirnih mest. Za zdaj so opravili pripravljalna dela, proti gradnji pa je nekaj lastnikov iz Celovških dvorov vložilo pritožbe. Cena kvadratnega metra stanovanja naj bi se gibala okrog tri tisoč evrov.

Ne spreglejte