SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Nova zgodovina svetovnih borz je napisana!

Oglasno sporočilo

Brezplačni priročnik za trgovanje na borzi.

Od februarja prejšnjega leta je indeks Dow Jones zrasel za 20.92 %, prejšnjo nedeljo je dosegel svoj zgodovinski maksimum, prebil je mejo 20.000 točk.

Močna rast borznih indeksov, predvsem ameriških, ki že dolgo časa ni bila videna, obeležila je konec leta 2016 in začetek leta 2017.

Ali ste vedeli, da se zraven indeksov na svetovni borzi lahko trguje tudi z valutami, zlatom, nafto in delnicami največjih svetovnih podjetij (tako imenovani CFD-ji)? Vas to zanima?

Fortrade samo danes vsem bralcem Siola podarja priročnik  Trgovanje na svetovni borzi za začetnike, ki ga lahko prevzamete tukaj.

Na kratko o Dow Jones indeksu

Dow Jones Industrial Average je najstarejši borzni indeks na svetu. Ustanovljen je bil že leta 1896 in združuje 30 največjih ameriških podjetij, s katerimi vrednostnimi papirji se trguje na borzi NYSE. Ta podjetja predstavljajo crème de la crème ameriške ekonomije. Dow Jones je dolgo predstavljal najvišji standard za gibanje cen celotnega trga delnic na ameriških trgih, vendar ga na tem mestu v zadnjih 60 letih počasi presega popularnejši borzni indeks S&P500.

Priročnik Trgovanje na svetovni borzi za začetnike lahko danes prevzamete tukaj.

Največja rast v zgodovini

Od februarja preteklega leta je ta indeks zrasel za 20,92 % in pred tednom dosegel nov zgodovinski maksimum, ko je presegel 20.000 točk. V ponedeljek je cena padla nazaj na približno 19.900 točk, od začetka letošnjega leta pa je indeks zabeležil skromno rast 0,65 %. Na premikanje cen delnic, ter s tem tudi indeksa, poleg dogajanja, ki se tiče samih podjetij, katera sestavljajo ta indeks, na vrednost vplivajo tudi (geo)politični nemiri, vojne, krize itd., ki predstavljajo tako imenovano sistematično tveganje.

Priročnik Trgovanje na svetovni borzi za začetnike lahko danes prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin