Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 4. 2016,
13.17

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Sava Re Pozavarovalnica Sava Zavarovalnica Sava

Petek, 22. 4. 2016, 13.17

7 let, 2 meseca

Nova zavarovalnica Sava bo zaživela jeseni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Zvonko Ivanušič | Foto STA

Foto: STA

Nova zavarovalnica, v katero namerava Pozavarovalnica Sava združiti štiri svoje slovenske in hrvaške družbe, se bo imenovala Zavarovalnica Sava. To bo druga največja zavarovalnica na območju držav nekdanje Jugoslavije.

Ustanovitev nove zavarovalnice je predsednik uprave Pozavarovalnice Sava Zvonko Ivanušič napovedal oktobra lani. Kot je dejal, gre za normalno fazo v razvoju skupine Sava Re, potem ko so leta 2013 prevzeli Zavarovalnico Maribor.

V novo zavarovalnico se bodo združile vse zavarovalnice skupine Sava Re v Sloveniji in na Hrvaškem. To so slovenski Zavarovalnica Maribor in Zavarovalnica Tilia ter hrvaški Velebit osiguranje in Velebit životno osiguranje. Z združitvijo bodo uresničevali razvojne priložnosti na trgih EU, pravijo v Zavarovalnici Sava.

Lastniki napovedujejo večjo stroškovno učinkovitost

Od združitve si obetajo stroškovno učinkovitost, zato bo zavarovalnica lahko konkurenčna in uspešna tudi na daljši rok. Z gradnjo moderne korporativne kulture bodo ustvarjeni pogoji za pregledno, razumljivo in učinkovito storitev, ki odraža dejanske potrebe strank, so zapisali v sporočilu za javnost.

Pozitivne učinke združitve bodo tako v prvi vrsti občutile stranke, ki se jim obeta izboljšana in bolj transparentna ponudba ter še bolj učinkovita in celovita storitev. Nova zavarovalnica se bo intenzivno ukvarjala z razvijanjem novih produktov, ki segajo predvsem na področje trajnostnega razvoja in hkrati upoštevajo nove tehnologije.

Na trgu naj bi nova zavarovalnica zaživela jeseni

Prihodnji mesec bodo novo podobo in ime predstavili svojim strankam in poslovnim partnerjem ter nadaljevali intenzivno združevanje po posameznih področjih. Formalnopravna združitev z vpisom v sodni register naj bi bila končana novembra, ko je pričakovati tudi prihod Zavarovalnice Sava na trg.

Ne spreglejte