SiolNET. Posel danes Novice
1,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Napovedana velika odpuščanja v avtomobilski industriji

1,27

termometer

Avtomobilska industrija
Foto: Reuters

Ohlajanje globalnega gospodarstva je precej prizadelo tudi avtomobilsko industrijo. V Nemčiji, paradnem konju evropskega gospodarstva, odpuščanja načrtuje vsako drugo podjetje, ki dobavlja avtomobilski industriji, je pokazala ta teden objavljena raziskava nemške industrijske zbornice DIHK.

Podjetja, ki načrtujejo odpuščanja, so ta utemeljila ne le z zmanjšanjem povpraševanja, temveč tudi prehodom na električno mobilnost. Električna vozila namreč potrebujejo manj delov, njihova montaža pa je lahko precej bolj avtomatizirana, poroča STA.

Takšne novice bi morale za nemško gospodarstvo predstavljati opozorilni signal, je dejal prvi mož DIHK Martin Wansleben. "Mednarodni trgovinski spori, brexit in šibko globalno gospodarstvo škodujejo podjetjem," je opozoril.

Vlado je pozval k pripravi jasne strategije na področju širitve infrastrukture za polnjenje električnih vozil. Če bi jo Nemčija imela, bi se dobavitelji lažje preusmerili v električno mobilnost, je prepričan. Opozoril je tudi na težave, ki jih podjetjem povzročajo višje cene energentov, še piše STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin