SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nadzorniki SID banke: Litostroj Power prodajte Čehom, ne pa Stojanu Petriču

3

termometer

 | Foto:
Nadzorniki SID banke so v ponedeljek zvečer odločali o prodaji Cimosove družbe Litostroj Power, saj ima SID banka na poslovnem deležu in na nepremičninah vpisano zastavo.

"Če bi sprejeli ponudbo Stojana Petriča oziroma Kolektorja za nakup Litostroja Powerja, bi podprli netransparenten postopek. Češka družba Energo-Pro, ki je bila izbrana za najboljšega ponudnika, pa bi Cimos na sodišču lahko iztožila za visoko odškodnino," je za Finance dejal vir blizu nadzornemu svetu SID banke.

"Upravi SID banke smo naložili, da se nadaljuje postopek prodaje Litostroja Powerja družbi Energo-Pro. Cimos pa mora izpolniti ustrezne pogoje in potem bo SID banka umaknila hipoteko s premoženja Litostroja Powerja," je še povedal sogovornik Financ.

Najboljšo ponudbo za nakup Litostroj Power je oddal Energo-Pro in pridobil pravico do ekskluzivnih pogajanj in končanja postopka. Kolektor Stojana Petriča je nato poslal višjo ponudbo, vendar je bilo prepozno, poleg tega so poslali samo dopis, ne pa notarsko overjene ponudbe, kar bi bilo potrebno v tej fazi postopka.

Nadzorniki Cimosa so zato upravi naložili, da posel konča z Energo-Pro. Ta je 24. marca pri notarju podpisal kupo¬prodajno pogodbo, 4. aprila pa jo je še uprava Cimosa, še pišejo Finance.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin