SiolNET. Posel danes Novice
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nadzorniki SDH soglašali s pogodbo o svetovanju pri prodaji še slabih desetih odstotkov NLB

0,05

termometer

SDH | Nadzorniki SDH so danes poleg tega potrdili revidirano letno poročilo družbe in skupine za poslovno leto 2018. | Foto: Bojan Puhek
Nadzorniki SDH so danes poleg tega potrdili revidirano letno poročilo družbe in skupine za poslovno leto 2018. Foto: Bojan Puhek

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je na današnji seji soglašal s sklenitvijo pogodbe za pravno svetovanje v postopku prodaje desetih odstotkov delnic NLB minus ene delnice. Država, ki je lani prodala prodala 65 odstotkov delnic banke, tako nadaljuje s postopki, da izpolni zaveze Evropski komisiji o prodaji.

Država, ki ima v lasti še 35-odstotni delež v NLB, je v postopku javne ponudbe delnic (IPO) lani prodala 59,1 odstotka delnic NLB in iztržila nekaj manj kot 609 milijonov evrov. Ob uveljavitvi opcije presežne dodelitve pa je delež prodanih delnic narasel na 65 odstotkov, izkupiček za državo pa na 669,5 milijona evrov. Lastniki 65 odstotkov banke so postali različni vlagatelji iz Slovenije, Evrope in sveta.

NLB Novice Na Hrvaškem nova pravnomočna sodba v škodo LB in NLB

Finančni minister Andrej Bertoncelj je pred časom zatrdil, da bo država nadaljevala s prodajo preostalih desetih odstotkov minus delnice, tako da pridejo do ciljnega rezultata - da je država lastnica 25 odstotkov in delnice.

Danes potrdili tudi revidirano letno poročilo družbe in skupine

Nadzorniki SDH so danes poleg tega potrdili revidirano letno poročilo družbe in skupine za poslovno leto 2018. Vladi kot skupščini so predlagali, da na podlagi sprejetega letnega poročila družbe in skupine za poslovno leto 2018 ter pozitivnega stališča k revizijskemu poročilu sprejme sklep, da se podeli razrešnica upravi družbe in nadzornemu svetu SDH za lansko leto.

Danes so se seznanili tudi s pregledom poslovanja Darsa z vidika stroškovne učinkovitosti poslovanja za leto 2018 in z realizacijo ciljev družbe.

NLB Posel danes NLB za dividende predlaga skoraj 143 milijonov evrov Blaž Brodnjak Novice Argument: Šef NLB povišico do 250 tisoč evrov označil za žalitev #Argument #video Blaž Brodnjak Posel danes Miti in dejstva o plači šefa NLB Blaža Brodnjaka Slaviša Krunić Posel danes Umorjeni poslovnež posloval tudi z nadzornikom SDH Lidia Glavina Posel danes Lidija Glavina odhaja z mesta predsednice uprave SDH

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin