SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Hrvaškem lani več slovenskih turistov kot v letu 2010

3

termometer

Hrvaško je lani po podatkih Hrvaške turistične skupnosti obiskalo 11,2 milijona turistov, kar je osem odstotkov več kot leta 2010.

Število nočitev se je medtem zvišalo za sedem odstotkov na 65,1 milijona. Med tujimi turisti so največjo rast zabeležili med Slovenci - teh je bilo namreč 12 odstotkov več kot leto prej.

Turistični promet se je lani na letni ravni po ugotovitvah Hrvaške turistične skupnosti okrepil na skoraj vseh izmed najbolj pomembnih hrvaških turističnih trgov.

Na Hrvaškem je bilo največ nemških turistov Za Slovenci, ki so ustvarili 11 odstotkov več nočitev kot leta 2010, po rasti sledijo Avstrijci (11 odstotkov več obiskov in 10 odstotkov več nočitev) in Nemci (10 odstotkov več obiskov in devetodstotna rast nočitev). Nemci so sicer zasedli prvo mesto po številu vseh tujih turistov na Hrvaškem.

Več je bilo tudi turistov iz Italije, Češke, Poljske in Slovaške Za štiri odstotke je bilo tudi več Italijanov, ki so ustvarili tri odstotke več nočitev. Več je bilo tudi Čehov, Poljakov in Slovakov - rast je bila med pet- in sedemodstotna, medtem ko se je število nočitev povečalo za med pet in osem odstotkov.

Lani je sicer Hrvaško obiskalo 9,9 milijona tujih turistov ali osem odstotkov več kot v letu 2010. Število domačih turistov se je medtem povečalo za štiri odstotke na nekaj manj kot 1,3 milijona.

Istro obiskalo tri milijone turistov Več obiskov so zabeležile vse županije na hrvaški obali, največja rast, desetodstotna, pa je bila v Istri - obiskalo jo je tri milijone turistov, ki so ustvarili 20,6 milijona nočitev oz. 8,49 odstotka več kot leta 2010.

Najmanjšo rast so imeli v šibeniško-kninski županiji, ki jo je obiskalo nekaj manj kot 750.000 turistov oz. dva odstotka več kot leta 2010. Število nočitev se je zvišalo za štiri odstotke na 4,8 milijona.

Tudi hrvaško metropolo je lani obiskalo več turistov. Zagreb je namreč obiskalo skoraj 665.000 turistov, ki so ustvarili več kot 1,1 milijona nočitev, kar je deset odstotkov več kot leta 2010.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin