SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lastnik Diners Cluba Slovenija: Nobenega novega posojila nisem dobil

2

termometer

Tomaž Lovše trdi, da je v okviru prestrukturiranja družbe Diners le umaknil poroštvo Dinersa za posojilo iz leta 2009 in ga namesto tega zavaroval z deležem v svojem podjetju.

Lastnik Diners Cluba Slovenija Tomaž Lovše zanika, da bi mu Factor banka odobrila 1,35 milijona evrov posojila.

"Tudi če bi dobil posojilo, bi to bila moja privatna zadeva"

Poudarja, da je v okviru prestrukturiranja družbe le umaknil poroštvo Dinersa za posojilo iz leta 2009 in ga namesto tega zavaroval z deležem v svojem podjetju, ki ima po njegovih besedah šest milijonov evrov kapitala. "Nobenega novega posojila nisem dobil, pa tudi če bi ga dobil, bi bila to moja zasebna zadeva," nam je povedal.

Lovše prav tako zanika, da naj bi se iz Monaka preselil v Zagreb. "Iz Zagreba sem se odselil leta 2007, ko sem prodal hrvaški Diners. Do takrat sem bil tri leta rezident Hrvaške. Imel sem delovni vizum, bil sem prokurist v največji finančni instituciji na Hrvaškem. Imel sem delovno razmerje na Hrvaškem in dovoljenje za bivanje. Ko sem družbo prodal, sem bil razrešen kot prokurist in se odselil iz Hrvaške," je zatrdil.

"Imam samo slovenski potni list"

Dodal je, da je od leta 2007 rezident Monaka in da ima samo slovenski potni list ter slovensko in monaško osebno izkaznico.

Časnik Dnevnik je sicer poročal, da je Lovšetu Factor banka odobrila 1,35 milijona evrov posojila, dokumentacija, povezana s posojilom, pa naj bi po njihovem pisanju dokazovala tudi, da se je Lovše iz Monaka preselil v Zagreb.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin