SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kordežev ugovor zoper zamrznitev premoženja zavrnjen

3

termometer

Preiskovalna sodnica je zavrnila ugovore na začasno zavarovanje premoženja bivšega predsednika uprave Merkurja Bineta Kordeža.

Ugovore je zavrnila tudi direktorici Merfina Marte Bertoncelj in še dvema osumljenima za pridobitev protipravne premoženjske koristi. Začasna zamrznitev razpolaganja s premoženjem, ki jo je predlagalo tožilstvo, tako ostaja v veljavi.

V ponedeljek je sodišče poslalo sklepe

Preiskovalna sodnica je o ugovorih v omenjeni zadevi odločila že v petek, v ponedeljek pa so sklepe odposlali strankam. Sodišče tedaj še ni moglo razkriti, kakšna je bila odločitev sodnice, saj so pred tem morale sklepe prejeti stranke. Danes pa je predsednik kranjskega okrožnega sodišča Mihael Kersnik sporočil, da je preiskovalna sodnica ugovore zavrnila. Da so prejeli sklep z zavrnitvijo ugovora, so pred tem potrdili tudi že v odvetniški družbi Hočevar - Mokorel, ki zastopa Kordeža.

Preiskava se nadaljuje

Začasno zavarovanje protipravne premoženjske koristi je predlagala skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala, kranjsko sodišče pa je predlogu ugodilo že sredi decembra, vendar so nato sledile pritožbe osumljencev.

Kriminalistična preiskava sumov kaznivih dejanj zlorabe položaja in pranja denarja v primeru Merkurja in družb, povezanih z menedžerskim prevzemom nakelskega podjetja, se medtem nadaljuje. V Nacionalnem preiskovalnem uradu pričakujejo, da bodo v roku meseca ali dveh podali prvi sklop kazenskih ovadb, temu pa naj bi sledil vsaj še en sklop ovadb.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin