Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 9. 2015,
13.11

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ECE električna energija energenti plin plačevanje advertorial

Četrtek, 17. 9. 2015, 13.11

2 meseca, 1 teden

Končno nekdo, ki zna napisati razumljivo položnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmanjšanje stroškov za energente se začne pri popolnem razumevanju računa za elektriko in druge energente. Če odjemalec razume račun, potem ga lahko tudi učinkovito nadzoruje in upravlja porabo.

Ali uporabnik res dobi največ energije za svoj denar? Kaj pa, če bi želel uvesti popoln nadzor nad porabo električne energije, plina ali biomase? Prvi korak za upravljanje porabe energentov je popolno razumevanje računa. Le tako bo vedel, ali so njegovi ukrepi učinkoviti.

Ko se nekdo odloči, da bo začel spremljati in zniževati stroške za energijo, ponavadi najprej ugotovi, da sploh ne pozna svoje prave porabe. Položnice za plačilo energentov so namreč sestavljene tako zapleteno, da podatkov na njej povprečen uporabnik ne zna interpretirati. Morda ga prav to odvrne od varčevalnega načrta.

S podjetjem ECE nazorno po labirintu računa za elektriko

Podjetje ECE razume, kako pomembna je jasna razlaga računov za elektriko in druge energente, ki jih dobavljajo svojim odjemalcem. Zato so uvedli inovativno položnico, ki uporabnika nazorno pelje po zapletenih labirintih stroškov za energijo. To novost so uvedli med prvimi v Evropi in prvi v Sloveniji.

Z njihovega računa je jasno razvidno, koliko gre za elektriko oziroma druge energente, koliko za omrežnino in koliko za dajatve.

Dva grafa za boljšo predstavo

Vsi stroški na računu so nazorno prikazani z grafom za posamezne vrste stroškov in z grafom za porabo po preteklih mesecih, tako da jih uporabnik lahko primerja. Na podlagi tega se lažje odloči, kakšne ukrepe bo sprejel za znižanje mesečnih izdatkov.

Podjetje ECE se je svojim gospodinjskim odjemalcem poskušalo prilagoditi tudi tako, da so na enem računu zbrana vsa odjemna mesta in vsi energenti, ki jih določeni odjemalec plačuje. Poraba v stanovanju, hiši, počitniški hiši in zidanici je tako obračunana na eni položnici.

S tem so zmanjšali stroške provizij za posredovanje plačil in poskrbeli za okolje, saj je skupni račun ekološko prijaznejši.

Ne spreglejte