Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 3. 2021,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Oglasno sporočilo

Natisni članek

E-mobilnost PR članek borza delnice Fortrade

Torek, 9. 3. 2021, 7.00

2 meseca, 2 tedna

Kaj veste o kitajskem podjetju NIO?

Oglasno sporočilo
Fortrade

Trg električnih avtomobilov je v zadnjih nekaj letih doživel hitro rast in razvoj, ta trend pa se bo verjetno nadaljeval. IHS Markit ocenjuje, da je svetovna prodaja električnih avtomobilov leta 2020 dosegla skoraj 2,5 milijona, medtem ko naj bi se leta 2021 povečala za približno 70 odstotkov.

Čeprav je Tesla najbolj znano podjetje, ki proizvaja električne avtomobile, konkurenca ne sedi križem rok. Redno se pojavljajo nova podjetja, ki želijo vstopiti na ta trg.

Eno izmed novih in izjemno perspektivnih podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo električnih avtomobilov, je kitajski NIO, katerega delnice so se lani zvišale s 3,9 na kar 49,9 dolarja.

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili trgovanja s cenami delnic teh podjetij na spletni borzi (finančna pogodba za razliko – CFD) ali si preprosto želijo razširiti znanje, pripravil brezplačen vodnik Kako trgovati s cenami delnic. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in si ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s cenami delnic si prenesite tukaj.

Fortrade | Foto:

NIO je svoje delnice prvič ponudil na newyorški borzi leta 2018, ko je zbral 1,8 milijarde dolarjev. Novembra 2019 je NIO napovedal partnerstvo z Mobileyjem za razvoj osebnega avtomobila, opremljenega z avtonomnim sistemom vožnje.

NIO je že napovedal 111-odstotni skok dobave avtomobilov v četrtem četrtletju 2020 oz. 17.353 vozil, kar predstavlja tretjo zaporedno četrtletno rast. Novi luksuzni električni križanec EC6 so decembra prodajali bolje kot starejše modele športnih terencev, rast prodaje pa se je nadaljevala januarja s 352 odstotkov več dobav. Družba je januarja napovedala električno limuzino ET7 s tehnologijo avtonomne vožnje, za katero trdi, da bo presegla Teslo.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s cenami delnic si prenesite tukaj.

Fortrade | Foto:

NIO je domači proizvajalec na Kitajskem in zato v dobrem položaju, da osvoji pomemben delež lokalnega avtomobilskega trga, ki je tudi največji na svetu. Poleg tega podjetje načrtuje širitev v tujino. NIO želi izvoz v Evropo začeti v drugi polovici letošnjega leta. Glede na IHS Markit in njegove ocene za leto 2021 bosta Kitajska in Evropa leta 2021 pokrivali največji delež trga električnih avtomobilov, s 44 odstotki Kitajska in s skoraj 28 odstotki Evropa. Leta 2025 bi lahko svetovna prodaja električnih avtomobilov presegla 12,2 milijona, kar predstavlja skoraj 52-odstotno letno rast.

Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. Večina računov majhnih vlagateljev pri trgovanju s pogodbami za razliko izgubi denar. Razmisliti morate o tem, ali razumete pogodbe za razliko in ali si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja, in poiščite neodvisen nasvet. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce Združenih držav Amerike ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade.

Ne spreglejte