SiolNET. Posel danes Novice
0,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izvlečni tir bo zaradi aneksa za 1,3 milijona evrov dražji

0,41

termometer

Gradnja izvlečnega tira na železniški progi Divača - Koper
Foto: STA

Izvlečni tir, ki bi moral stati 5,9 milijona evrov, se bo podražil za četrtino, poročajo Finance. Na direkciji za infrastrukturo so namreč zaradi dodatnih del s konzorcijem gradbincev, ki ga vodi Kolektor Koling, sklenili aneks v vrednosti 1,3 milijona evrov brez DDV. S tem je posel postal dražji, kot če bi izbrali naslednja dva ponudnika.

Na direkciji so za časnik potrdili, da so 22. junija sklenili aneks s konzorcijem izvajalcev, ki ga sestavljajo Kolektor Koling kot vodilni partner ter Kolektor CPG in CGP kot partnerja, in sicer v višini 1,3 milijona evrov brez DDV. Razlog za sklenitev aneksa so predvsem dodatna dela in stroški, ki so nastali pri nadgradnji obstoječega tira, in sicer novi temelji in drogovi vozne mreže, stikala vozne mreže ter prestavitev ločišča vozne mreže.

Stojan Petrič Novice Kriminalisti so preiskovali prevzem Etre 33; Kolektor: Do oškodovanja ni prišlo

V Kolektor Kolingu pa so za Finance navedli, da je do podaljšanja pogodbenega roka prišlo zaradi zahtev upravljavca po izvedbi nove vozne mreže ob obstoječem tiru skupaj z novimi temelji ter izvedbe novega ločišča, pri čemer se v aneksu to obravnavana kot dodatno naročena dela.

Stojan Petrič Novice Kdo se trese, ko se na buldožer usede Stojan Petrič (infografika)

Glede na podatke o podpisani pogodbi in sklenjenem aneksu bo gradnja izvlečnega tira tako stala vsaj 7,2 milijona evrov.

Najnižjo ceno na razpisu za izbiro izvajalca del je sicer ponudil konzorcij pod vodstvom Kolektorja, ki ga lastniško obvladuje Stojan Petrič. Naslednja dva ponudnika, ki sta bila po ceni najbližje, pa bi dela opravila za 6,9 milijona evrov (konzorcij IMP in Godina) oziroma za 7,06 milijona evrov (SŽ - ŽGP).

Stojan Petrič Posel danes Stojan Petrič: Imamo 70 milijonov evrov gotovine, prevzamemo lahko tudi Hidrio

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 84
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin