Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 5. 2011,
10.28

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 30. 5. 2011, 10.28

7 let, 2 meseca

Istrabenz v prodajo nepremičnin in poslovnih deležev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Istrabenz je v soboto objavil poziv za javno zbiranje ponudb za nakup nepremičnin, poslovnih deležev in delnic, ki so v lasti družbe.

Poziv je skladen z načrtom finančnega prestrukturiranja in poslovnim načrtom družbe za letošnje leto, so sporočili iz koprske družbe. Med drugim Istrabenz prodaja zemljišča v Portorožu in nad Ankaranom, apartmaje v Kranjski Gori, vilo z zemljiščem na Bledu in deleže v drugih družbah, tudi v Aerodromu Portorož. Naprodaj 15-odstotni delež v Aerodromu Portorož V Aerodromu Portorož Istrabenz prodaja 15,23-odstotni poslovni delež, v Marini Koper 6,04-odstotni delež in v družbi Fiba 0,36-odstotni delež. V družbi Golf Istra prodaja 60-odstotni delež, obstaja pa tudi možnost nakupa dodatnega 20-odstotnega deleža, medtem ko v podjetju IP Obala prodaja 50-odstotni delež. Kupiti je mogoče le celoten poslovni delež ali paket delnic Prav tako Istrabenz prodaja 4000 delnic oz. 10,67 odstotka delnic razreda A sklada Poteza Innovation and Growth, 2000 delnic oz. tri odstotke delnic razreda A sklada Poteza Adriatic Fund, 339 delnic oz. 0,010-odstotni delež Marlesa, 1620 delnic oz. 0,015-odstotni delež Nove Ljubljanske banke in 41.338 delnic družbe Novoles lesna industrija iz Straže, kar predstavlja 5,62-odstotni delež vseh izdanih navadnih delnic in 3,85-odstotni delež v osnovnem kapitalu. Ponudbe za nakup delnic oz. poslovnih deležev se lahko nanašajo le na odkup celotnega poslovnega deleža posamezne družbe oz. le na odkup celotnega ponujenega paketa delnic posamezne družbe.

Tri parcele v centru Portoroža V centru Portoroža družba prodaja tri parcele, nad Ankaranom, s pogledom na morje, pa je naprodaj osem parcel. V Kranjski Gori prodaja tri apartmaje in na Bledu vilo z zemljiščem. Za vse nepremičnine, ki so predmet prodaje, je v zemljiški knjigi zaznamovana skupna hipoteka bank upnic ter isti vrstni red zaznamovanih skupnih hipotek. Prodajalec bo po sklenitvi pogodbe in pred plačilom kupnine poskrbel, da bodo banke izdale in deponirale pri notarju izbrisna dovoljenja.

Ponudbe sprejemajo do 28. junija Ponudbe bodo v Kopru sprejemali do vključno 28. junija do 12. ure. Ponudniki morajo do roka vplačati varščino, in sicer v višini 10 odstotkov zneska kupnine iz ponudbe, vendar ne več kot 15.000 evrov.

Istrabenz se lahko odloči, da bo po prejemu ponudb sklenil pogodbo s ponudnikom, ki je po oceni prodajalca najugodnejši ali da bo nadaljeval pogajanja z izbranimi ponudniki ali pa bo postopek prodaje končal in ne bo sklenil pogodbe z nobenim od ponudnikov. Glede na število in vrsto ponudb se lahko odloči tudi, da bo v nadaljnjem postopku izvedel dražbo, na kateri lahko sodelujejo izbrani ponudniki.

Ne spreglejte