Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 10. 2016,
15.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Zagreb IKEA

Torek, 25. 10. 2016, 15.41

6 let, 6 mesecev

Ikea na Hrvaškem z "izvrstnimi rezultati", napoveduje tudi širitev v Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
IKEA Zagreb | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Švedski pohištveni velikan Ikea je v svojem drugem poslovnem letu na Hrvaškem ustvaril nekaj manj kot 72 milijonov evrov prihodkov, kar je 5,8 odstotka več kot v predhodnem poslovnem letu, so sporočili na novinarski konferenci v Zagrebu.

Napovedali so tudi odpiranje novih trgovin v regiji, vključno s Slovenijo. Do leta 2025 nameravajo odpreti 13 trgovin v jugovzhodni Evropi (poleg Slovenije še trgovine na Hrvaškem, v Srbiji in Romuniji).

Regionalni direktor Ikee za jugovzhodno Evropo Stefan Vanoverbeke je izpostavil, da so imeli v svojem drugem letu na Hrvaškem izvrstne rezultate. Poslovno leto Ikee je na Hrvaškem potekalo med 1. septembrom 2015 in 31. avgustom letos, saj so trgovino odprli poleti 2014.

Prodali so 3.300 kuhinj

Kot je dejal, so na Hrvaškem od avgusta lani prodali 3.300 kuhinj, s tem pa se je sosednja država povzpela na peto mesto med 340 njihovimi trgovskimi središči, ki jih imajo po vsem svetu. Napovedal je, da bodo uporabniki na spletu na Hrvaškem v prihodnjem letu lahko načrtovali nakup kuhinj tudi prek spletnega omrežja Skype.

Danes objavljeni rezultati kažejo, da so v hrvaškem trgovskem središču v Rugvici nedaleč od Zagreba imeli 68,3 milijona evrov prometa, v restavraciji in trgovini s švedsko hrano pa dodatnih 3,5 milijona evrov.

Infografika IKEA | Foto: Ikea Foto: Ikea

V drugem letu poslovanja na Hrvaškem so začeli tudi s spletno trgovino, ki je najboljše rezultate pokazala na splitskem območju. Zaradi tega nameravajo v največjem dalmatinskem mestu odpreti prostor, v katerem bodo kupci lahko prevzeli stvari, ki so jih kupili prek spleta.

Več kot 1,6 milijona obiskovalcev

Ikeo nedaleč od Zagreba je lani obiskalo več kot 1,6 milijona ljudi, hrvaško spletno stran švedske družbe pa več kot pet milijonov uporabnikov spleta.

Ikea v prihodnjem letu v Rugvici namerava graditi novo trgovsko središče, ki bo odprto leta 2018. To naj bi prineslo 400 delovnih mest, kar je približno 50 več, kot jih je zaposlenih v obstoječem središču.

Sredi Zagreba so odprli tudi "poskusno hišo Ikea", v kateri bodo obiskovalci lahko izvedeli več o izdelkih Ikee ter o njenih strokovnih rešitvah za urejanje in opremo svojih domov.

Ne spreglejte