SiolNET. Posel danes Novice
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

HSBC bo ukinil kar 35 tisoč delovnih mest

0,06

termometer

hsbc banka | Do leta 2022 nameravajo z rezanjem stroškov prihraniti 4,5 milijarde dolarjev. | Foto: STA
Do leta 2022 nameravajo z rezanjem stroškov prihraniti 4,5 milijarde dolarjev. Foto: STA

Bančni velikan HSBC je zaradi padca dobička tretje leto zapored napovedal ukinitev 35 tisoč delovnih mest in številne ukrepe rezanja stroškov v ZDA in Evropi. HSBC se že več let neuspešno skuša izvleči iz izgube, težave pa ima tudi zaradi trgovinskih napetosti med ZDA in Kitajsko, odhoda Velike Britanije iz EU in zdaj še koronavirusa, piše STA.

Bančna skupina je imela v preteklem letu 13,3 milijarde dolarjev dobička pred davki, kar je 33 odstotkov manj kot pred letom dni. Med drugim je padec posledica enkratnega odpisa v vrednosti 7,3 milijarde dolarjev, povezanega z investicijo v komercialno bančništvo v Evropi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Medtem ko so s poslovanjem v Aziji zadovoljni, pa so jih znova razočarali rezultati v Evropi in ZDA. Noel Quinn, ki je od avgusta vršilec dolžnosti izvršnega direktorja, se je zato lotil obsežne transformacije skupine, ki je prisotna v več kot 50 državah, večino dobička pa ustvari v Aziji, piše STA.

Prihraniti nameravajo 4,5 milijarde dolarjev

V pogovoru za Bloomberg je napovedal, da bodo število zaposlenih v prihodnjih treh letih zmanjšali z 235 tisoč na 200 tisoč, pri tem pa ni navedel podrobnosti o odpuščanjih.

Do leta 2022 nameravajo z rezanjem stroškov prihraniti 4,5 milijarde dolarjev.

V ZDA naj bi obseg poslovanj zmanjšali za približno 30 odstotkov, stroške pa za med 10 do 15 odstotkov. Poleg tega nameravajo tako v ZDA kot v Evropi zmanjšati obseg tveganih naložb, še piše STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin