SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gurs v zvezi z vrednotenjem nepremičnin obiskal vsak deseti lastnik

3

termometer

Geodetsko upravo RS (Gurs) je v zvezi z obvestili o poskusnem izračunu vrednosti nepremičnin obiskal malo več kot vsak deseti lastnik, je povedal generalni direktor Aleš Seliškar.

Skupno so lastniki od konca septembra, ko je Gurs začel razpošiljati obvestila, podali več kot pol milijona pripomb, največ, skoraj 160.000 pripomb pa je bilo v zvezi z lastništvom nepremičnin, je poročala nacionalna televizija.

Seliškar: Rezultati za nas niso slabi "Če pogledamo rezultate glede na število nepremičnin, ugotovimo, da je komaj na dva odstotka nepremičnin prišla pripomba na vrednost, pri treh odstotkih so se spremenili podatki in pri teh odstotkih smo spremenili lastništvo. Torej rezultati za nas niso slabi, pričakovali smo celo, da bo teh odstopanj več," je dejal Seliškar.

Pripombe v zvezi z vrednostjo nepremičnin lahko lastniki, vseh je sicer dober milijon, sporočijo še do 25. januarja, vse druge in napake pa tudi kasneje. Ob tem je Seliškar ocenil, da so največji del pripomb že prejeli, kljub temu pa pričakuje znova še en večji naval lastnikov pred iztekom omenjenega roka.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin