SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

GPG prodalo tudi del Stanovnikove hiše

2

termometer

Gradbeno podjetje Grosuplje naj bi prodalo zemljišča, ki niso bila v njegovi lasti. Oseminpetdeset zemljišč po Ljubljani naj bi prodali za 30.000 evrov, čeprav je njihova vrednost mnogo višja.

Med gradbenimi podjetji, ki jih je finančna kriza pripeljala v stečaj, je tudi Gradbeno podjetje Grosuplje (GPG), ki ga je vodil Boris Dolamič. Pri pregledu terjatev je stečajna upraviteljica Melita Butara ugotovila, da ima podjetje za skoraj 139 milijonov evrov terjatev, poročajo Slovenske novice. Med največjimi upniki podjetja se je ponovno znašla največja slovenska banka Nova ljubljanska banka, ki ji GPG dolguje 81,8 milijona evrov priznanih in 7,4 milijona evrov pogojno priznanih terjatev.

Stanovalci bodo pravico iskali na sodišču Gradbeno podjetje je sicer manj kot leto dni pred stečajem podjetju Arelo za 30.000 evrov prodalo 58 zemljišč po Ljubljani. Ta zemljišča, geodetsko ocenjena na milijon in pol evrov, pa niso bila v lasti GPG, temveč v lasti stanovalcev, ki pa jih GPG ni vpisal v zemljiško knjigo. Med oškodovanimi lastniki zemljišč se je tako med drugim znašel tudi predsednik združenja borcev Janez Stanovnik. Upraviteljica te prodajne pogodbe stečaja ni izpodbijala, zato je to breme zdaj padlo na stanovalce nekaterih blokov, še poročajo Slovenske novice. Ti so proti GPG vložili tudi kazensko ovadbo, saj so mnenja, da jih je podjetje ogoljufalo.

Podjetje Arelo, katerega direktor je Matjaž Gruden, sicer nima zaposlenih, niti poslovnih prostorov. Slamnato podjetje ima zgolj poštni nabiralnik in za skoraj 14.000 evrov minusa.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin