SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Energetika Ljubljana z junijem niža cene plina

4

termometer

Javno podjetje Energetika Ljubljana, ki je zaključilo ogrevalno sezono, bo s 1. junijem znižalo cene zemeljskega plina za odjemalce, ki letno porabijo do 100.000 kubičnih metrov plina.

Do konca septembra bodo ti odjemalci Energetike Ljubljana zemeljski plin plačevali po ceni 0,33 evra za kubični meter, kar je 16 odstotkov manj od trenutne cene. Odjemalci Energetike Ljubljana sicer trenutno za kubični meter zemeljskega plina plačujejo 0,39 evra, od oktobra pa cena za dobavo zemeljskega plina ne bo višja od 0,36 evra, so sporočili iz Energetike Ljubljana.

Energetika Ljubljana sicer morebitnim odjemalcem z letno porabo do 4500 kubičnih metrov zemeljskega plina, ki še nimajo sklenjene pogodbe o dobavi, ponuja popust v višini dveh mesečnih računov za dobavo v juliju, avgustu ali septembru, v obdobju od oktobra do konca leta 2014 pa tudi navzgor omejeno fiksno ceno v višini 0,36 evra na kubični meter.

Kot so še zapisali, zemeljski plin postaja vse bolj prepoznaven kot gorivo prihodnosti, saj končnim uporabnikom omogoča, da imajo prihranke, obenem pa ti prispevajo k trajnostni in učinkoviti rabi energije ter ohranjanju okolja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin