SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Durs vas bo po novem opominjal prek portala eDavki

3

termometer

Davčna uprava bo o neplačanih davčnih obveznostih opominjala tudi prek portala eDavki. To velja za zavezance, ki so vključeni v sistem eVročanja.

Kot so sporočili z Dursa, se bo prehodno obdobje končalo 1. septembra 2014, ko bodo vsi ti zavezanci opomine prejemali le še prek portala eDavki.

"Zavezance pozivamo, da nam za namen dodatnega obveščanja o prejemu opomina prek portala eDavki sporočijo elektronski naslov, kar uredijo prek portala eDavki s posebnim obrazcem," so zapisali v sporočilu za javnost.

Kdor ne bo imel urejenih podatkov, ne bo mogel videti, da je prejel opomin Ureditev podatkov o prejemnikih elektronske pošte na Dursu priporočajo še posebej v tistih primerih, ko v imenu zavezanca do eDavkov dostopa pooblaščenec in zavezanec zato prek portala eDavki ne bo mogel videti, da je opomin prejel.

Zoper zavezanca, ki zapadlih obveznosti ne plača v predpisanem roku, začne davčni organ postopek davčne izvršbe. Ne glede na to, da zakonodaja ne predpisuje opominjanja, se v praksi pred vsakim začetkom davčne izvršbe zavezancu pošlje opomin. Opomin je informativne narave, namen opominov pa je spodbujanje prostovoljnega izpolnjevanja obveznosti, še sporoča Durs.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin