SiolNET. Posel danes Novice
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Državna revizijska komisija zavrnila nov zahtevek za revizijo pri drugem tiru

0,03

termometer

drugi tir |  | Foto: STA
Foto: STA

Državna revizijska komisija je zavrnila zahtevek za revizijo, ki ga je v postopku oddaje javnega naročila za gradnjo drugega tira oddala Gorenjska gradbena družba. Zahtevek se je nanašal na gradnjo odseka Divača−Črni Kal. V prihodnjih dneh bo komisija odločila še o zahtevku omenjene družbe, ki se nanaša na dela med Črnim Kalom in Koprom.

Gorenjska gradbena družba je v zahtevku za revizijo izpodbijala odločitev projektnega podjetja 2TDK, da ji sposobnosti za sodelovanje v drugi fazi postopka ne prizna. Kot so pojasnili na državni revizijski komisiji, 2TDK vlagatelju sposobnosti za sodelovanje ni priznal, ker je ugotovil, da vlagatelj s priglašenim referenčnim projektom ni izkazal izpolnjevanja pogoja za sodelovanje, piše STA.

Gorenjska gradbena družba v postopku pravnega varstva ni izkazala zatrjevanih naročnikovih kršitev pri pregledu njihove prijave kot tudi ne drugih zatrjevanih kršitev s strani 2TDK, zato je komisija zahtevek za revizijo v celoti zavrnila kot neutemeljenega, so še dodali.

O drugem zahtevku v prihodnjih dneh

O drugem zahtevku za revizijo Gorenjske gradbene družbe, ki se nanaša na dela na odseku Črni Kal−Koper, bo državna revizijska komisija odločila v prihodnjih dneh.

2TDK je sicer usposobljenost za sodelovanje v drugi fazi javnih naročil za gradbena dela na odsekih nove železniške povezave med Divačo in Črnim Kalom ter med Črnim Kalom in Koprom priznal avstrijskemu Strabagu z nemškim podjetjem Ed Züblin in turško družbo Gülermak Agir, Kolektorju CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin ter turškemu Cengizu.

Omenjeni gradbinci morajo finančne ponudbe za gradnjo največjega infrastrukturnega projekta v državi oddati do 4. marca, še piše STA.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin