SiolNET. Posel danes Novice
1,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Družbo, ki je delala za T2, prevzel v Londonu živeči Slovenec

1,88

termometer

 | Foto: STA
Foto: STA

Slovensko podjetje Fora, ki poslovno sodeluje s telekomunikacijskim operaterjem T2, je v času prisilne poravnave T2 s krožnimi transakcijami prevzel Slovenec Matjaž Vidmar, razkrivajo Rajski dokumenti.

Časnik Delo na podlagi Rajskih dokumentov razkriva podrobnosti prevzema slovenskega podjetja Fora, ki je za telekomunikacijskega operaterja T2 izdelalo platformo za storitve IP-telefonije. Z njim sodeluje še danes.

Podjetje Fora so ustanovili razvojniki, ki so po informacijah Dela delali samo za T2. Njihovi poslovni prostori so še danes v objektu v Ljubljani, kjer ima sedež T2.

Kot so ugotovili novinarji Dela, ki so del mednarodnega konzorcija preiskovalnih novinarjev (ICIJ), je bil prevzem Fore na prvi pogled formalno izpeljan neproblematično, a eno elektronsko sporočilo je pokvarilo ta vtis. Prevzem v času prisilne poravnave T2 je, če gre sklepati po sporočilu, temeljil na posojilu med povezanimi osebami, za katerega pa leto pozneje še ni obstajala posojilna pogodba, ugotavlja Delova novinarka Anuška Delić.

Prevzemniki Fore, ki so bili stranke odvetniške pisarne Appleby z Bermudov, so po nesreči razkrili posojilno pogodbo, medtem ko so pojasnjevali, kako bi plačilo polmilijonskega računa izvedli prek medsebojne kompenzacije. Družbo je konec decembra 2012 prevzel v Londonu živeči Slovenec Matjaž Vidmar, predsednik uprave družbe Vision Holding. Septembra 2015 jo je od njega prevzelo podjetje Vision Technologies iz Dubaja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin