SiolNET. Posel danes Novice
0,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Drugi tir: 2TDK za zdaj prejel tri pritožbe neizbranih gradbincev

0,21

termometer

drugi tir  Urad vlade za komuniciranje | V družbi 2TDK so za zdaj prejeli tri pritožbe neizbranih gradbincev za glavna dela pri projektu drugi tir. | Foto: Urad vlade za komuniciranje
V družbi 2TDK so za zdaj prejeli tri pritožbe neizbranih gradbincev za glavna dela pri projektu drugi tir. Foto: Urad vlade za komuniciranje

Projektno podjetje 2TDK, ki je v začetku meseca skrčilo nabor potencialnih izvajalcev glavnih del na drugem tiru železniške proge med Divačo in Koprom, je na odločitev za zdaj prejelo tri pritožbe. V družbi so zahtevke za revizijo pričakovali, kljub temu na podpis pogodbe z izbranim izvajalcem računajo v zadnjem letošnjem trimesečju.

Podjetje 2TDK je za dela med Divačo in Črnim Kalom prejelo 15 ponudb, pri čemer jih pet ni bilo ustreznih, za dela med Črnim Kalom in Koprom pa je bilo prvotno oddanih 14 ponudb, od katerih so bile neustrezne štiri. Kot so pojasnili v družbi, so na odločitev za zdaj prejeli tri pritožbe, in sicer dve prek portala eNaročanje in eno po navadni pošti. Ob tem so pojasnili, da lahko pritožbe po pošti pridejo še v prihodnjih nekaj dneh. Imen pritožnikov ne razkrivajo, so pa med njimi tako slovenska kot tuja podjetja.

Gradnja druge cevi na Karavankah Posel danes Turki v težavah. Ali enaka usoda pri nas čaka Kitajce?

V igri za glavna dela tudi štiri slovenska podjetja

V igri za glavna dela kot vodilni partnerji ali del konzorcija sicer ostajajo štiri slovenska podjetja, in sicer Kolektor CPG, Gorenjska gradbena družba, CGP in novogoriški Ginex International. Ponudbe za dela, ki so v obeh sklopih skupaj ocenjena na okoli 700 milijonov evrov, so oddala predvsem kitajska in turška podjetja, pa tudi gradbinci iz Italije, Avstrije in Švice.

Generalni direktor 2TDK Dušan Zorko je že v začetku meseca, ko je družba zožila nabor ponudnikov, pojasnil, da računajo na pritožbo. Ta bi, kot ocenjujejo v družbi, oddajo posla zamaknila za približno dva meseca, na 2TDK pa računajo, da bodo pogodbo podpisali v zadnjem letošnjem četrtletju. Še prej bodo ponudnike, ki so v prvi fazi razpisa oddali ustrezno ponudbo, pozvali k predložitvi cene, poroča STA.

drugi tir  Urad vlade za komuniciranje Posel danes Drugi tir: za gradnjo se zanimajo Kitajci, v igri tudi turški Cengiz

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin