Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 9. 2013,
9.21

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Koper Gašpar Gašpar Mišič

Petek, 6. 9. 2013, 9.21

7 let, 2 meseca

Dino Klobas odstopil s položaja prvega nadzornika Luke Koper

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predsednik nadzornega sveta Luke Koper Dino Klobas je nepreklicno odstopil s položaja. Kot razlog je navedel pritiske ob imenovanju Gašparja Gašparja Mišiča za predsednika uprave Luke Koper.

V četrtek je odstopil tudi član uprave Marko Rems, so sporočili iz Luke.

Gašpar Mišič, ki je bil za predsednika uprave enega najpomembnejših državnih podjetij imenovan 26. avgusta, bo sicer vodenje Luke Koper od dozdajšnjega predsednika uprave Bojana Branka prevzel popoldne. Odločilni glas k njegovemu imenovanju je prispeval ravno Klobas, podprli pa naj bi ga še trije predstavniki zaposlenih in predstavnica koprske občine.

Imenovanje je v politiki in javnosti sprožilo številne kritike in polemike, ker naj bi šlo za najbolj očiten primer političnega kadrovanja. Slovenska odškodninska družba je zato zahtevala zamenjavo vseh šestih članov nadzornega sveta Luke Koper, ki zastopajo kapital, tudi Klobasa. Skupščina bo 7. oktobra, nato pa lahko pričakujemo tudi zamenjavo prvega moža Luke Koper.

Klobas: Postopek izbire prvega moža Luke Koper povsem transparenten Klobas je zatrdil, da je bil postopek izbire prvega moža Luke Koper povsem transparenten in ni bil motiviran iz kakršnihkoli zunanjih interesov. Postopek je bil voden povsem v skladu s poslovnikom o delu nadzornega sveta Luke Koper in v soglasju s preostalimi nadzorniki, sam pa je bil pri odločanju osredotočen zgolj na to, kar bi bilo za Luko Koper v danem trenutku najbolj koristno.

Glede izbire ima čisto vest "Moja odločitev je bila pri tem povsem neodvisna, jasna, brez političnih ali kakršnihkoli drugih škodljivih motivov. Zato imam glede postopka izbire novega predsednika uprave Luke Koper povsem čisto vest," je zapisal v sporočilu za javnost.

Kljub temu pa se je na nadzorni svet družbe in še posebej nanj kot predsednika s strani medijev, politike in celotne javnosti vsul plaz neupravičenih kritik, podtikanj in ugibanj o političnem in oportunističnem kadrovanju v družbi Luka Koper, je zapisal. Ker v takšnih razmerah ne more kakovostno opravljati funkcije predsednika in člana nadzornega sveta, se je odločil za nepreklicen odstop.

Ne spreglejte