Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 10. 2013,
15.44

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dewesoft gospodarstvo

Torek, 15. 10. 2013, 15.44

1 leto, 11 mesecev

Dewesoft: iz lastnih laboratorijev v General Motors in Volvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Rast prometa in drugih finančnih kazalcev je posledica skrbno načrtovanega razvoja, saj se na trgu soočamo s konkurenco, ki jo lahko premagamo le z boljšo tehnično rešitvijo."

Tako pravi Andrej Orožen, direktor podjetja Dewesoft iz Trbovelj, ki se ukvarja z razvojem programske opreme, proizvodnjo merilnih instrumentov in sistemov, ki je priznanje Podjetnik leta prejelo leta 2008.

Njihova oprema kot standard Solastnik in tehnični direktor podjetja, dr. Jure Knez, je postopno izoblikoval modularno sestavo njihovih instrumentov, in tako so v nekaj letih na trgu ponudili osemkanalne merilne sisteme, potem 16 in vse do 128 kanalov v enem merilnem instrumentu. "Rast zmogljivosti naše opreme je tako prinesla nove uporabnike. Lepa primera sta General Motors v ZDA in Volvo v Evropi. Naša oprema je bila izbrana kot standard za pridobivanje podatkov v vseh njihovih podjetjih in izpostavah po svetu. Posledično to pomeni tudi rast našega podjetja," je še povedal Andrej Orožen.

Nad konkurenco le z boljšo tehnično rešitvijo Naš sogovornik še pove, da se na trgu soočajo s konkurenco, ki jo je mogoče premagati le z boljšo tehnično rešitvijo. Druga prednost je lahko tudi preprosta uporaba inštrumentov, kar predstavlja prihranke v času pri opravljanju meritev, še pravi Orožen in doda, da neplačil partnerjev ne zaznavajo, kar je v teh kriznih časih zelo spodbudno.

V podjetju, v katerem je zaposlenih 25 ljudi, so lani ustvarili nekaj več kot šest milijonov evrov prihodkov od prodaje (za dobra dva milijona evrov več kot leta 2011), dobička pa je bilo več kot 1,6 milijona evrov (leta 2011 nekaj več kot 900 tisoč evrov), razberemo iz podatkov poslovnega imenika bizi.si.

Podjetja in zastopstva v dvajsetih državah sveta Ob krepitvi blagovne znamke so v Dewesoftu razširili tudi prodajno mrežo. Danes imajo lastna podjetja v Nemčiji, Ameriki, Avstriji in Singapurju ter mrežo zastopnikov v več kot 20 državah sveta.

Po priznanjih do novih sodelavcev Priznanja, kar zadeva njihovo v večini mednarodno poslovanje, niso imela posebnega vpliva, še navaja Orožen. "Po prejetju priznanj pa je bilo dosti lažje pridobiti nove, odlične sodelavce. Nekako se je pri iskanju službe povečal interes delati za znano podjetje in so se prijave spremenile. Prijavljali so se najboljši," še sklene Andrej Orožen, direktor trboveljskega podjetja Dewesoft.

Ne spreglejte