Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 6. 2015,
7.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 3. 6. 2015, 7.21

6 let, 6 mesecev

Delo bo za 7,3 milijona evrov kupil FMR Stojana Petriča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pivovarna Laško bo časopisno družbo Delo za 7,3 milijona evrov prodala družbi FMR, v ozadju katere stoji Stojan Petrič.

Danes je družba FMR sklenila nakupno in prodajno pogodbo s Pivovarno Laško o nakupu 100-odstotnega deleža v družbi Delo. Prodajna pogodba je bila sklenjena z več odložnimi pogoji, ki morajo biti izpolnjeni pred zaključkom transakcije, so v sporočilu za javnost zapisali v družbi FMR.

Ko bodo izpolnjeni vsi odložni pogoji s strani prodajalca in kupca, bo prodaja vseh delnic Dela predvidoma zaključena v naslednjih nekaj mesecih.

Za nakup se je potegovala tudi mariborska družba Pronet, ki naj bi družbi Dober Večer v lasti Uroša Hakla in Saše Todorovića pomagalo financirati nakup Večera.

Podpirali bodo razvoj časopisne hiše na strateškem, tehnološkem in kadrovskem področju Družba FMR bo nastopala kot dolgoročni lastnik Dela in podpirala razvoj časopisne hiše Delo na strateškem, tehnološkem in kadrovskem področju, so zapisali.

"V družbi FMR se zavedamo, da ima Delo posebno vlogo v slovenskem medijskem prostoru, ki ga kreira z vsebinami v svojih edicijah, in je na tem področju predvsem odgovorno svojim bralcem. Kot lastniki si bomo prizadevali, da bomo z dobrim korporativnim upravljanjem prispevali k temu, da bo Delo uspešno poslovalo in na ta način ustvarjalo dobre temelje za ohranitev in razvoj neodvisnega in raziskovalnega novinarstva v skladu s novinarskim kodeksom in etiko. Sočasno, kot lastniki družbe, pričakujemo od uprave Dela dobičkonosno poslovanje, kar je tudi eden izmed pomembnejših razlogov za nakup Dela," so še sporočili.

Prodaja se je vlekla kot jara kača Laščani so Delo prodajali že nekaj časa. Uradno so prodajo prvič napovedali leta 2010, a nato kljub objavi razpisa doma in v tujini niso dobili nobene zavezujoče ponudbe. Znova so prodajne postopke zagnali septembra 2013. Za nakup sta se zanimala tudi slovaška medijska družba Joj Media House in Delavska hranilnica v sodelovanju z zaposlenimi na Delu, a sta od nakupa pozneje odstopila.

Ne spreglejte