Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 5. 2023,
7.00

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Oglasno sporočilo

Natisni članek

trgovanje cena zlata zlato PR članek

Torek, 16. 5. 2023, 7.00

11 mesecev, 2 tedna

Cena zlata je dosegla zgodovinski vrh

Oglasno sporočilo

Cena zlata se je letos zvišala za 10,94 odstotka, kar je posledica naraščajoče geopolitične nestabilnosti, vključno z vojno v Ukrajini in naraščajočo inflacijo. Ceno zlata so podprle tudi svetovne centralne banke držav, kot so Indija, Turčija, Kitajska in Rusija, ki so kupile rekordne količine zlata.

Zlato | Foto: Fortrade Cyprus Ltd. Foto: Fortrade Cyprus Ltd.

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili trgovanja s ceno zlata na spletni borzi (t. i. finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti znanje, pripravil brezplačen vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu prenesite tukaj.

Kalifornijska banka Silicijeve doline in newyorška banka Signature Bank sta marca bankrotirali. Potem je bila na vrsti evropska banka Credit Suisse, ki je bila blizu propada, vendar jo je rešil UBS. Po teh dogodkih v marcu se je omilila zaskrbljenost glede krize v prihodnosti. Toda po strahovih, ki so se pojavili med majhnimi bankami 1. maja, je bilo potrjeno, da je banka First Republic propadla in da jo bo prevzel JP Morgan. Še več bank je ogroženih: PacWest Bancorp je v zadnjih petih delovnih dneh izgubil 70 odstotkov svoje vrednosti.

Trgi so bili pretreseni zaradi zaskrbljenosti glede te "oživljene" finančne krize v bančnem sektorju, trgovci pa so svoja sredstva preusmerili v zlato.

Večina trgovcev se strinja, da je bančna mini kriza dejavnik, ki potiska ceno zlata proti rekordno visokim ravnem, in zdi se, da kriza trenutno še zdaleč ni končana. Citigroup pričakuje, da bo cena zlata v prihodnjih mesecih dosegla 2.300 dolarjev.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu prenesite tukaj.

Viri: MT4 platforma, Reuters, Bloomberg terminal, Kitco

CFD-ji so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje izgube celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na svojem računu za trgovanje. 83 odstotkov računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja, in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali investicijo v virtualno valuto CFD, upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij, posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgija ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Cyprus Ltd.

Ne spreglejte