Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 2. 2016,
14.20

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

dobiček skladi varčevanje

Ponedeljek, 22. 2. 2016, 14.20

4 leta, 11 mesecev

Borzne zgodbe o uspehu – vztrajnost se obrestuje!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zgodbe o uspehu še vedno obstajajo in del njih lahko z vztrajnostjo in pametnimi naložbenimi odločitvami postanete tudi vi. Preverite, kako se lahko vpišete med zmagovalce borznega dogajanja.

Slabši začetek leta na borznih trgih je mnogo varčevalcem nagnal strah v kosti, paniko med vlagatelji pa dodatno povečujejo medijski zapisi o lomastenju borznega medveda, ki ga povezujemo s pesimizmom in negativnostjo. Mnogi zato razmišljajo o prodaji deležev, s čimer naj bi ohranili vsaj del svojih zaslužkov. Da se vztrajnost poplača, kažejo zgodbe o uspehu varčevalcev, ki tudi v kriznih letih niso panično prodajali, temveč vztrajali in oplemenitili sredstva.

Zgodbe o uspehu

Miha je še pred začetkom globalne finančne krize 50 tisoč evrov vložil v sklad Alpen.Developed*, ki mu je zaupal, saj se ponaša s petimi zvezdicami – najvišjo oceno, ki jo podeljujejo strokovnjaki domače finančne revije. Čeprav so v vmesnem času borze doživele mnoge korekcije, je s pomočjo Alpen.Developed postal lastnik avtomobila srednjega razreda. Ob koncu januarja letošnjega leta je imel v skladu natanko 74.830 evrov. Po plačilu davka na kapitalski dobiček se torej lahko ponaša z 22.347 evri dobička. Zgolj za primerjavo, če bi na isti dan vplačali nekoliko nižji znesek, na primer 15 tisoč evrov, bi se danes vseeno veselili: vaš račun bi bil namreč bogatejši za 7.449 evrov.

Sara je z vplačilom v podsklad Alpen.Developed počakala do leta 2010 in z željo po oplemenitenju sredstev vložila 20 tisoč evrov. Danes je stanje na njenem računu (po plačilu davka na kapitalski dobiček) višje za 12.869 evrov. Z dobičkom je poplačala prenovo stanovanja, preostanek pa je namenila za potovanje, ki si ga je že dolgo želela. Tudi ona spada med tiste, ki se niso prestrašili in svojih deležev prodali ob prvi omembi krize, temveč je vztrajala na začrtani poti.

Tretji primer, ki kaže, da vztrajnost ni zgolj lepa čednost, temveč tudi donosna lastnost, sta starša prvorojenke, ki sta v skladih Alpen Investa začela mesečno varčevati takoj po rojstvu dojenčice. Od leta 2005 sta tako z mesečnimi vplačili v vrednosti sto evrov privarčevala 18.017 evrov. Po nekaj manj kot enajstih letih rednega varčevanja njun dobiček znaša 5.017 evrov oziroma 38,6 odstotka! A varčevati še ne bosta prenehala, saj želita hčerki čez nekaj let omogočiti študij v tujini. Z vztrajnostjo bosta vsak mesec bližje zadanemu cilju.

Postanite del zgodbe o uspehu

Če se še niste odločili za varčevanje ali naložbo v sklade Alpen Investa, še nič ni izgubljeno, le odločite se in se podajte svojim ciljem naproti. S pomočjo aplikacije na spletni strani Alpen Investa si lahko natančno izračunate, na kakšen način se lahko pridružite varčevalcem, ki so z vztrajnostjo in pomočjo Alpen Investa dosegli svoje finančne cilje.

Naj vaša zgodba postane zgodba o uspehu. Stopite v stik s strokovnjaki Alpen Investa, ki vam bodo z veseljem svetovali, kako svoje prihranke oplemenititi oziroma na kakšen način z mesečnim varčevanjem prihraniti dovolj za dosego svojih želja.

*Ključni podatki za vlagatelje o skladu Alpen.Developed (KIID) so dostopni na tej povezavi.

Ne spreglejte