Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 1. 2020,
8.44

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

Natisni članek

Piran plaža obala Portorož

Četrtek, 16. 1. 2020, 8.44

4 leta, 3 mesece

Bo zanemarjena plaža v Luciji le dočakala lepše čase?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42
Portorož. Obala. | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Plaža pred hotelom Metropol v Luciji, za katero bi moral po pogodbi skrbeti hrvaški lastnik hotela, je zanemarjena, pomoli pa nevarni. Zato občina Piran hotelu predlaga predčasno prekinitev pogodbe, a pričakuje, da jo vrne v stanju, kot jo je v upravljanje prejel pred 26 leti. Na odziv še čakajo.

Piranska občina in javno podjetje Okolje Piran sta hrvaški družbi Hoteli Cavtat, lastnikom hotela Metropol, predlagala način, kako predčasno prekiniti pogodbo, po kateri naj bi skrbeli za svoj del lucijske plaže. Hotel je namreč že leta 1994 dobil 50-letno pravico uporabe tega dela plaže, s pogodbo pa se je zavezal, da bo zanj zgledno skrbel, poroča časnik Primorske novice.

A tega hrvaški lastnik ne počne, saj je plaža že dolgo zanemarjena, pomoli pa zaradi nikakršnega vzdrževanja močno dotrajani. Občina pričakuje, da bo upravljavec plažo vrnil vsaj v takšnem stanju, kot jo je prejel v upravljanje. Lastnikom predlagajo vsaj popravilo pomolov. Pregled pomolov je namreč pokazal, da so ti nevarni, popravilo pa bi po ocenah sodnega cenilca stali okoli 220 tisoč evrov, navaja časnik.

Hotel se je pripravljen odpovedati plaži

Hotel Metropol se je sicer po navedbah časnika pripravljen predčasno odpovedati upravljanju plaže. Čiščenje in najem reševalcev naj bi jim prinašalo zgolj stroške, njihovi gostje pa bojda niso zainteresirani za najem senčnikov in ležalnikov, četudi bi takšna ponudba obstajala. Ti namreč raje uporabljajo ograjen bazenski kompleks nad plažo v lasti hotela, kjer imajo po njihovih navedbah več zasebnosti, poročajo Primorske novice.

Novice Štirje portoroški hoteli v roke Hrvatom (video)

Časnik še dodaja, da je bila ob podpisu pogodbe uporaba plaže še plačljiva, s kasnejšo uvedbo zakona o vodah pa je obmorski pas postal dostopen vsem.

Družba Hoteli Cavtat, njen večinski lastnik je skupina Liburnia Riviera Hoteli, je konec leta 2014 kupila širi hotele podjetja Hoteli Metropol Resort. Hoteli Metropol, Lucija, Roža in Barbara skupaj razpolagajo s 461 sobami in plažnimi objekti.

Novice Hekerji na panoju hotela v Portorožu predvajali posnetke z La Toyo
Ne spreglejte