SiolNET. Posel danes Novice
0,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Air France se prihodnji teden vrača na brniško letališče

0,25

termometer

Air France
Air France se marca vrača na brniško letališče. Foto: Reuters

Air France se s šestim marcem vrača na brniško letališče, ki ga bo enkrat na teden povezoval s Parizom. Postopoma bodo število poletov povečevali, za poletno sezono načrtujejo pet poletov na teden, so sporočili predstavniki letalskega prevoznika. Kot so pojasnili, bodo urnik poletov, ki se glede na razmere lahko sproti spreminja, objavili na svojih spletnih straneh.

Pri Air France so poudarili, da zdravje in varnost potnikov postavljajo na prvo mesto, zato so že na začetku zdravstvene krize sprejeli številne varnostne ukrepe. Potnikom tudi omogočajo, da kupljeno vozovnico za lete do 31. decembra lani kadarkoli brez dodatnih stroškov ali dokazil zamenjajo za drug izbrani datum in destinacijo ali pa zahtevajo dobropis, ki ga lahko unovčijo do konca letošnjega leta. Če je polet odpovedan, so upravičeni do povračila denarja.

Letalo Posel danes Slovenija dobiva novo letalsko družbo

Trenutno z brniškega letališča letijo štirje prevozniki

Z brniškega letališča trenutno letijo štirje prevozniki. Lufthansa slovensko prestolnico povezuje s Frankfurtom, Air Serbia z Beogradom, Turkish Airlines leti v Istanbul, Aeroflot pa v Moskvo. Več poletov si v družbi Fraport Slovenija, ki upravlja Letališče Jožeta Pučnika, obetajo v poletni sezoni, ki se bo začela konec marca. Za zdaj je kar nekaj letalskih prevoznikov napovedalo polete z Brnika v okviru poletnega voznega reda.

Slovenija sicer tuje letalske prevoznike vabi tudi z državnimi subvencijami. Na prvem razpisu, v okviru katerega je na voljo slab milijon evrov, je bilo izbranih osem letalskih prevoznikov. To so bili Turkish Airlines, Swiss, Air Serbia, Lufthansa, Air France, Wizzair, LOT in Montenegro Airlines, ki pa je vmes prenehal delovati. Vsi, ki bodo prejeli državno subvencijo, bodo morali vsaj dva meseca dvakrat na teden izvajati redne potniške linije na eno izmed letališč v Sloveniji, in sicer v obdobju od 28. marca do 30. oktobra letos, piše STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin