SiolNET. Posel danes Novice
0,44

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Agrokorjevo izredno upravo so kazensko ovadili

0,44

termometer

Ante Ramljak
Foto: STA

Sodnik zagrebškega sodišča za gospodarske zadeve Mislav Kolakušić je danes potrdil, da je kazensko ovadil bivšega in sedanjega izrednega pooblaščenca v koncernu Agrokor Anteja Ramljaka in Fabrisa Peruška ter še nekatere druge. To je storil zaradi domnevno sumljivih izplačil določenim upnikom.

Kolakušić je v današnjem pogovoru za regionalno televizijo N1 povedal, da je kazensko ovadil tudi sedanjo Peruškovo namestnico Ireno Weber ter člane uprave Agrokorjevega podjetja Tisak. Sumi, da naj bi izredna uprava leta 2017 upnikom plačala terjatve, ki niso bile prijavljene.

Kolakušić ob tem meni, da naj bi Peruško, preden je lani postal izredni pooblaščenec, vedel, da so izplačali več deset milijonov kun "brez pravne podlage in mimo zakonov". Meni, da bi moral Peruško to prijaviti, a tega ni storil.

Ponarejena tudi finančna poročila v Agrokorju

V današnji televizijski oddaji je predstavil nekatere dokumente, na katerih temelji kazenska ovadba, med drugimi tudi Peruškovo elektronsko pošto. Poudaril je, da so bila ponarejena tudi finančna poročila v Agrokorju. Pričakuje, da se bo državno tožilstvo v Zagrebu odzvalo na njegovo ovadbo v sedmih dneh.

Kolakušić je v preteklih dveh letih pogosto javno kritiziral postopke hrvaške vlade in izredne uprave pri reševanju krize v Agrokorju. Zakon o uvedbi izredne uprave v sistemsko pomembnih podjetjih, ki je bolj znan kot lex Agrokor, je ocenil za "neustavnega". Ko so za Agrokor sprejeli poravnavo, pa je izjavil, da gre za "najbolj žalosten dan na Hrvaškem". Pred kratkim je ustanovil združenje Antikorupcija.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin