SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Adria Airways korak bližje prodaji

0

termometer

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways je dobil nujno potreben dodaten kapital. Država in družba 4K KNDNS sta v postopku dokapitalizacije v torek skupaj vplačala 4,1 milijona evrov.

Slovenski državni holding (SDH) in Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) sta januarja podpisala pogodbo o prodaji 91,58-odstotnega deleža Adrie Airways nemški družbi 4K Invest, ki je lastnica 4K KNDNS. Pogodba vključuje predhodno dokapitalizacijo, potrjeno na januarski skupščini.

V skladu s tem je država Adrio Airways v torek dokapitalizirala za 3,1 milijona evrov, 4K Invest pa je prek svoje družbe vplačal milijon evrov.

V skladu s pogodbo si bodo država, SDH in DUTB razdelili še sto tisoč evrov kupnine. SDH pričakuje, da bodo postopek izdaje novih delnic in izpeljavo transakcije izvedli marca.

Načrti bodočega lastnika niso znani

Predsednik uprave Adrie Airways Mark Anžur je januarja ocenil, da bo dokapitalizacija zadoščala za prebroditev zime in ureditev likvidnostnega položaja. Kakšne načrte ima njihov bodoči lastnik, ni natančno znano. Anžur je februarja na seji komisije DZ za nadzor javnih financ dejal, da bodoči lastnik načeloma podpira njihovo strategijo, ni pa glede tega dal nobenih zavez.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin