SiolNET. Posel danes Bizi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fitnes, masaža in solarij so še vedno uspešni in donosni posli

1

termometer

 | Foto:
Kljub recesiji, ko so številni zarezali v stroške, so se podjetja, ki se ukvarjajo z nego telesa, veliki večini obdržala na trgu. Lani je 25 najboljših ustvarilo skoraj 13 milijonov evrov prometa.

Koliko denarja je v negi telesa? Če panogo, namenjeno negi telesa, primerjamo z gostinstvom in prometom, ki ga ta ustvari letno, je nega telesa le kaplja v morje. Prvih deset podjetij za nego telesa na lestvici, razvrščenih po ustvarjenem prometu, pridela skoraj polovico vsega ustvarjenega prometa najboljših 25. Na lestvici, ki smo jo naredili po dostopnih podatkih na bizi.si močno prednjači podjetje M FIT, katerega direktorja sta Erni Gregorčič in Miha Kolarič, podjetje pa je lani ustvarilo nekaj manj kot 1,27 milijona evrov prometa. To je nekaj manj kot leto prej, a še vedno veliko več kot drugouvrščeno podjetje FMS, ki je ustvarilo 829.440 evrov prometa.

Prednost so najsodobnejše naprave Miha Kolarič, direktor podjetja M FIT, ki stoji za fitnesom Moj Fit, pravi, da je njihova prednost verjetno v tem, da združujejo kakovostne storitve in najsodobnejše naprave, obenem pa vse to nudijo po konkurenčnih cenah.

"Mislim, da smo trenutno najbolje opremljen fitnes v Sloveniji, ki ponuja več kot konkurenca. Vedno smo se trudili imeti najboljše fitnes naprave, najboljše trenerje in osebje. Trudimo se zagotoviti vrhunsko vadbo prav vsem strankam, tako vrhunskim športnikom in ekipam, kot tudi popolnim začetnikom. Vsako leto investiramo v novosti, ki se pojavijo v fitnes industriji, organiziramo nove vadbe, različne športne dogodke za stranke, izobraževanja itd. Vsi našteti dejavniki in vrsta let izkušenj nas postavljajo v sam vrh fitnes panoge v Sloveniji," je prepričan Kolarič in dodaja, da je tudi njihovo panogo prizadela recesija.

Šibka recesija A zakaj pri njih ni udarila tako močno? "Vsa leta smo konstantno vlagali v opremo, prostore in zadovoljstvo strank in tako vpliv recesije ni bil tako boleč kot pri preostalih. Nismo se ustrašili nastalega položaja, saj smo vedeli, da imamo dobro osnovo. Nadaljevali smo enako delo, nismo prenehali investirati, nismo zmanjševali stroškov na račun kakovosti storitev in to se je izkazalo za pravilno odločitev," je poslovno strategijo izdal Kolarič.

Pomembne so ideje in osebni stik Miha Kolarič je prepričan, da je v panogi, kjer delujejo, pomembno, da si ves čas v stiku s strankami in, kot povsod, da imaš dobre ideje. "Ideje pridobivamo na različne načine. Z obiskom tujih fitnesov, sejmov, konvencij, kjer dobiš super poslovne ideje, ki jih nato prilagodiš slovenskemu trgu. Veliko imamo tudi lastnih idej. Po letih poslovanja smo spoznali, da mnenja strank najlažje spremljamo, če smo ves čas prisotni med njimi. Trudimo se tudi vsakemu odgovoriti, zakaj česa ne moremo uresničiti in kdaj bomo lahko njihovim željam ugodili," pojasni Kolarič.

Kljub upadu prihodka zaradi recesije ne bodo prenehali investirati. "Trenutno delamo na tem, da do septembra v celoti prenovimo prostor s prostimi utežmi, saj opažamo, da je trend funkcionalne vadbe naredil ta prostor veliko bolj aktualen. Prav tako bomo naredili poseben prostor samo za funkcionalno vadbo z vso pripadajočo opremo," še doda.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin