Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 12. 2017,
16.02

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

PR članek

Sreda, 6. 12. 2017, 16.02

3 leta, 7 mesecev

Donat Mg, partner sodobnega načina življenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Sodobni način življenja ne vpliva dobro na človeški organizem. Zaradi zahtev v okolju smo stalno v položajih, ki nas silijo v vse večji umski in telesni napor.

donat mg | Foto: Pri tem se navadno napačno odzovemo, ker se nam pogosto zdi, da imamo premalo časa in da ne moremo storiti vsega, kar je treba. Uteho potem iščemo v pretiranem uživanju hrane, cigaret ali alkohola. Začnejo nas spremljati neprijeten občutek v prebavilih, bolečine v trebuhu, tesnoba, napetost, zaskrbljenost, razdražljivost, nespečnost in drugi znaki stresa, ob vsem te pa se še kopičijo odvečni kilogrami.

Eden največjih svetovnih javnozdravstvenih problemov 21. stoletja je prav vse večja pojavnost čezmerne telesne teže in debelosti. Debelost dobiva razsežnosti globalne epidemije. Glavni vzrok je nezadostno gibanje, vendar so med vzroki tudi stalno hitenje, stres, alkohol, cigarete ter neredna, nezmerna in neuravnotežena prehrana.

Čeprav na veliko dejavnikov ni mogoče vplivati, prehrana spada med tiste dejavnike, ki jih lahko spremenimo. V prizadevanjih, da spremenimo življenjske navade, nam je lahko v veliko pomoč naravna mineralna voda Donat Mg ter program Detox Mg. Donat Mg znatno podpira telesne procese izločanja škodljivih snovi, pospeševanje presnove in izgubo kilogramov.

Bogat je namreč z magnezijem, hidrogenkarbonati in sulfati. Hidrogenkarbonati s svojim bazičnim učinkom nevtralizirajo presežno kislino in tako sodelujejo pri vzpostavljanju kislinsko-bazičnega ravnovesja v telesu. Sulfati v obliki magnezijevih in natrijevih soli lahko nase vežejo veliko vode, zato je Donat Mg naravno osmotsko odvajalo. Sulfati prav tako spodbujajo izločanje kolecistokinina, ki utegne zmanjšati apetit. Vsakodnevno uživanje 0,5 litra toplega Donata Mg zjutraj na tešče, bo zelo prispevalo k boljšemu in učinkovitejšemu izločanju škodljivih snovi iz telesa.

mag. Kristina Aralica Tušak, nutricionitska

donat mg | Foto:

Ne spreglejte