Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 4. 2023,
16.05

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Slovenska turistična organizacija

Torek, 4. 4. 2023, 16.05

1 leto

Slovenija s poslovnim dogodkom in močno promocijo v Dallasu odpira vrata gospodarstvu na trgu ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
STO | Foto STO

Foto: STO

Še nekaj dni nas loči do dogodka Texas Feels Slovenia, ki bo potekal 6. in 7. aprila 2023 v Dallasu, ZDA. Slovenija se bo v dveh dneh intenzivnega dogajanja ameriški javnosti predstavila kot odlična gospodarska partnerica s privlačnimi investicijskimi priložnostmi ter kot trajnostna turistična destinacija za zahtevnega gosta. Gre za nadaljevanje lanske uspešne in odmevne zgodbe v sklopu kontinuirane promocije Slovenije, njenega gospodarstva in turizma na ameriškem trgu, v kateri usklajeno nastopajo država in številna zainteresirana podjetja.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport se skupaj s SPIRIT Slovenija in Slovensko turistično organizacijo (STO) ter partnerji letos ponovno odpravlja z gospodarsko delegacijo 39 podjetij in turističnih destinacij v Dallas, kjer organizirajo poslovno-investicijsko konferenco, delavnico slovenskega turizma, številne »B2B« sestanke in obiske ameriških podjetij, izvedli pa bodo tudi okrepljeno oglaševanje Slovenije na NBA košarkarski tekmi med Dallas Mavericks in Chicago Bulls z naslovom 'I Feel Slovenia Night'.

S skupnim, usklajenim in celostnim pristopom k promociji Slovenije in h krepitvi gospodarskega sodelovanja želijo v projekt vključeni partnerji slovenskim podjetjem olajšati vstop na ameriški trg. Letošnji poslovni obisk vidijo kot odlično priložnost za okrepljeno pozicioniranje Slovenije v Dallasu in širše na ameriškem trgu, za navezovanje stikov s potencialnimi ameriškimi investitorji, poslovnimi partnerji, organizatorji potovanj in drugimi deležniki, izmenjavo izkušenj z ameriškim gospodarskim sistemom in privabljanje ameriških investicij v Slovenijo.

Slovenska podjetja pozdravljajo priložnost, da si lahko ob unovčevanju potenciala prepoznavnosti izjemnega slovenskega košarkarskega asa Luke Dončića, s podporo države in partnerjev, lažje in učinkoviteje odprejo vrata na ameriški trg, vzpostavijo nova poslovna poznanstva in preverijo priložnosti za nove posle.  

V dveh dneh bo v Dallasu potekalo več poslovno-promocijskih aktivnosti, ki povezujejo gospodarstvo, turizem in šport. STO bo izvedla delavnico slovenskega turizma, skupaj z Uradom Vlade RS za komuniciranje (UKOM) in Turizmom Ljubljana pa bo NBA košarkarsko tekmo med Dallas Mavericks in Chicago Bulls izkoristila za široko promocijo Slovenije z intenzivnim oglaševanjem.

Poslovno-promocijski dogodek v Dallasu, sodelovanje s klubom Dallas Mavericks in košarkarjem Luko Dončićem so le tri v nizu vrste ciljno usmerjenih promocijskih aktivnosti Slovenije na trgu ZDA.

Preberite več v medijskem središču.

Ne spreglejte