Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 5. 2024,
19.07

Osveženo pred

4 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

ekstremni športnik Slovenska turistična organizacija Bled Spartan Race

Sobota, 18. 5. 2024, 19.07

4 tedne, 1 dan

Na Bledu prvič Spartan Race #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Bled je bil danes prizorišče prvega športno-rekreativnega izziva Spartan race, ki poteka v soboto in nedeljo. Gre za serijo tekov z ovirami, v katerih se udeleženci pomerijo na treh različnih razdaljah, in sicer na pet, deset in 21 kilometrov. Za to preizkušnjo se je prijavilo več kot tri tisoč tekačev iz več kot 35 držav. Kako je tekmovanje doživela Anja Robavs, vodja slovenske ekipe, si lahko ogledate v zgornjem videoposnetku.

Prvi dan so tekači in njihovi podporniki napolnili okolico jezera, za nedeljo, ko so na programu krajši teki, pa bo tekmovalo in navijalo še več ljudi.

Spartan Race je globalna serija tekov z ovirami, ki trka tudi na vrata olimpijske družine.

Tekmovanje se odvija dva dni na treh razdaljah z različnim številom ovir – petkilometrski sprint ima 20 ovir, desetkilometrski 25, medtem ko je treba med najdaljšim, 21-kilometrskim tekom premagati 30 ovir. Najpogumnejši v dveh dneh odtečejo vse tri razdalje.

Tekmovanje poteka v treh kategorijah, posebej tudi za otroke. Izziv je primeren za ljudi vseh starosti in pripravljenosti, tekmujejo tudi gibalno ovirane osebe, zatrjujejo organizatorji.

Številni udeleženci iz tujine

Simon Rožnik, direktor podjetja Ekstrem, ki je tudi sam pretekel najzahtevnejšo razdaljo, na kateri je treba premagati tudi 1310 višinskih metrov, je povedal: "Vzdušje v Mali Zaki in ob progi je izjemno. Prejeli smo več kot tri tisoč prijav iz več kot 35 držav sveta, večina tekačev pa je na Bled prišla iz tujine za več dni. Nad vzdušjem in izvedbo so navdušeni tudi lastniki znamke, ki so že napovedali, da bodo po slovenski izvedbi povzeli nekaj elementov animacije v festivalski areni, mi pa si želimo dogodek izpeljati tako, da ga bo tudi lokalna skupnost sprejela kot dobro obogatitev turistične ponudbe."

Spartanci so ljubitelji aktivnega preživljanja prostega časa v naravi, kar sovpada z nacionalno in lokalno turistično usmeritvijo, sam Bled pa je biser slovenskega turizma in kulisa Triglavskega narodnega parka je še dodaten magnet za tekmovalce, ki so med številnimi Spartani po vsem svetu izbrali prav blejskega," je še dodal.

Obogatitev slovenske turistične ponudbe

Na prireditvi je na petkilometrskem teku sodelovala tudi Metka Pirc, vodja produkta športnega turizma in komuniciranja s poslovnimi javnostmi pri Slovenski turistični organizaciji (STO), in povedala: " Več kot tri tisoč tekmovalcev s podobnim številom spremljevalnih oseb in navijačev ter spletni prenos na naših številnih najpomembnejših trgih pričajo o promocijskem potencialu prireditve. Pester program in pričakovanih več kot osem tisoč ustvarjenih prenočitev pa, ob ustreznem trajnostnem pristopu k načrtovanju in izvedbi prireditve, prinašajo številne koristi tudi za lokalno gospodarstvo in skupnost."

Dogodek Spartan Race Bled organizira podjetje Ekstrem, v soorganizaciji Javnega zavoda Turizem Bled, gosti pa ga STO.

Spartan race
Planet TV Kranjska Gora je že pripravljena na naslednji spektakel
Jutro na Planetu
Planet TV Bi si upali? Vadba po špartansko, kazen pa ... #video
Simon Marčič
Novice Slovenski ekstremni motorist razkriva, kaj moraš storiti, ko te v puščavi ujame noč

 

Ne spreglejte