SiolNET. Planet TV Novosti
0,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Kartoteka

Kako nastajajo prepričljivi igrani prizori v Kartoteki #foto

0,00

termometer

V dokumentarni oddaji Kartoteka še posebno pozornost vzbujajo igrani prizori in rekonstrukcije najhujših zločinov, ki so pretresli Slovenijo. Igrani prizori vzbujajo veliko pozornost tudi med samim snemanjem, igralskemu delu ekipe pa pri preobrazbi v vloge pomagajo tudi izkušeni vizažisti in frizerji.

Aretacija Silva Pluta (rekonstrukcija, snemanje) Foto: Ana Kovač

Format oddaje Kartoteka je dokumentarne narave, vključuje pa izjave udeležencev, preiskovalcev, novinarjev in ostalih, ko se ukvarjali s posamezno zgodbo in jo spremljali. Kartoteka poleg arhivskih posnetkov ponuja tudi grafične rekonstrukcije ter igrane prizore.

Rekonstrukcije zločinov so včasih tako prepričljive, da prestrašijo prebivalce kraja, v katerem se zadržuje snemalna ekipa. Na Primorskem so se tako med snemanjem Kartoteke o streljanju v izolski bolnišnici o tem, kaj se dogaja, spraševali tudi na Facebooku, kjer pa so bili hitro pomirjeni, da so oboroženi policisti v resnici igralci, policijski avtomobili in oprema izposojeni, akcija s sirenami pa zaigrana.

serija dokumentarnih oddaj Kartoteka Foto: Sven Begović

Igralski ekipi, ki sodeluje pri snemanju rekonstrukcij zločinov, pri preobrazbi v vlogo pomagajo tudi nadarjene vizažistke Planet TV, medtem ko so za preobrazbo pričeske za Kartoteko o umoru pri Gramozni jami v Ljubljani, ki je bila na sporedu 14. maja, poskrbele izkušene frizerke v Lassani. 

1 / 3
2 / 3
3 / 3

V prvi epizodi so ustvarjalci gledalcem predstavili umor policista na Ižanski cesti v Ljubljani, v drugem delu je bil predstavljen strelski pohod v izolski bolnišnici. V tretjem delu je za naše kamere o umoru policista v Litiji spregovorila njegova družina, v četrtem delu pa smo govorili z mamo umorjenega policista v Brežicah. Pod drobnogled smo vzeli tudi umore, ki jih je zagrešil Silvo Plut, trojni umor na Gorjancih in umor pri Gramozni jami v Ljubljani.

Nov del Kartoteke bo na sporedu v ponedeljek, 21. maja, ob 21.00 na Planet TV.

Spremljajte nas tudi na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin