Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 4. 2021,
8.00

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

2

Natisni članek

Planet TV velika noč

Nedelja, 4. 4. 2021, 8.00

3 leta

Kaj točno ima velika noč z zajčki?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

2

Hop

Velika noč danes ob 15.30 na Planet prinaša zabaven film Hop, ki združuje animacijo z igranim filmom. Ob tem se velja spomniti, kaj točno imajo zajčki z veliko nočjo in ali sta za priljubljenost velikonočnih zajčkov res zaslužna brata Grimm.

Velikonočni zajec izvira iz germanskega poganskega sveta in je pravzaprav tisti, ki naj bi prinesel velikonočno oz. pomladno jajce. Zajec je simbol žrtvene živali germanske boginje Eastre in prastar simbol plodnosti, med nemškimi luteranci pa je pred velikonočnimi prazniki zavzemal vlogo tistega, ki je ocenil, ali so bili otroci pridni in si tako zaslužijo dobrote, ki jih prinaša.

Ta interpretacije je obveljala predvsem po zaslugi Jacoba Grimma, enega od slavnih bratov Grimm, ki je leta 1835 izdal knjigo o germanski mitologiji. Prav nemški priseljenci so tisti, ki so velikonočnega zajčka pripeljali tudi v Združene države Amerike, od tam pa je sčasoma in z izdatno pomočjo zabavne industrije dosegel domove po vsem svetu.

Hop | Foto: Povsem samosvojo zgodbo o velikonočnem zajčku prinaša film Hop, ki si ga lahko na Planetu ogledate v nedeljo ob 15.30 in bo predvajan v sinhronizirani različici.

Ustvarjalci filma so si otok Rapa Nui, znan tudi kot Velikonočni otok, zamislili kot dom čudovite tovarne čokolade, ker velikonočni zajček vlada skupini zajcev in pišk, ki pripravljajo košare s sladkarijami, da bodo na velikonočno jutro dostavljene otrokom po svetu. Družinsko tradicijo bi moral nadaljevati najstniški sin velikonočnega zajčka, ki pa bi raje bobnav v glasbeni skupini in si ogledal svet, ki obstaja izven malega otoka.

Hop | Foto:

Na večer pred prevzemom očetove vladavine se Ibi (v slovenski sinhronizaciji mu je glas posodil Lado Bizovičar) tako odpravi v Hollywood, da bi sledil svojim sanjam in postal bobnar. Ko prispe, sreča Freda (glas mu je posodil Primož Forte), ki je bil ravnokar odpuščen in se je odločil, da si uredi svoje življenje. Potem ko so ga ljubeče vrgli iz družinske hiše, Fred po nesreči povozi Ibija. Ibi z igranjem poškodbe in šokantno zmožnostjo govora uspe prepričat Freda, da mu nudi zatočišče.

Medtem na Velikonočnem otoku desna roka Velikonočnega zajčka, velikanska piška Haso (Jernej Šugman), izkoristi izginotje Ibija za pripravo prevrata ...

Piramida sreče
Planet TV Jonas Žnidaršič: Potrebno bo znanje, malo pa bo treba biti od sreče tudi 'poljubljen' #video
Miha Hercog Saša Lendero
Planet TV Hčerka o zaroki Saše Lendero in Mihe Hercoga: Vesela, a tudi malo jezna #video
Kdo si ti?
Planet TV Neroden padec v šovu: voditelj je komaj zadrževal smeh #video

 

Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte