Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 8. 2017,
8.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Daniele Liotti Terence Hill Planet TV Gorski čuvaj

Četrtek, 3. 8. 2017, 8.09

6 let, 7 mesecev

Spoznajte novega Gorskega čuvaja!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Na Planet TV se začenja že četrta sezona priljubljenega Gorskega čuvaja, ki bo predstavila tudi novega glavnega igralca. Terence Hill se je namreč po koncu tretje sezone poslovil od priljubljene serije, več kot uspešno pa ga je nadomestil Daniele Liotti.

Gorski čuvaj | Foto:

Legendarni Terence Hill se je po treh sezonah Gorskega čuvaja poslovil od vloge preudarnega Pietra, zato četrta sezona prinaša nekaj novosti. Zaščitni znak serije seveda ostaja čudovito okolje italijanskih Dolomitov, katerih čuvaj pa bo po novem Daniele Liotti, 46-letni italijanski igralec, ki je v svoji karieri zaigral v številnih filmih in serijah, preizkusil pa se je tudi v gledališču.

Od nogometa k igri

Nekdanji nogometaš je sprva igral v komedijah, sodeloval pa je tudi pri argentinskih in španskih produkcijah, saj tekoče govori špansko. Leta 2004 je prejel italijanski zlati globus za najboljšega novinca v filmu Il fuggiasco, na filmskem festivalu na Capriju pa je prejel nagrado za film L'inchiesta, v katerem je zaigral z Dolphom Lundgrenom in Monico Cruz, sestro Penelope Cruz.

Gorski čuvaj | Foto:

"V veliko čast mi je, da so me gledalci sprejeli"

Čeprav se zdi menjava karizmatičnega Terencea Hilla skoraj misija nemogoče, pa je Gorski čuvaj z novim obrazom in novimi zgodbami v četrti sezoni nadaljeval uspehe prejšnjih sezon. "Stopiti v čevlje Terencea Hilla v seriji, ki je postala tako priljubljena tudi zaradi njega, je velik privilegij in v veliko čast mi je, da so me gledalci sprejeli," je povedal Liotti.

V Gozdnem čuvaju ga bomo spoznali kot novega poveljnika gorskih čuvajev Francesca Nerija, nekdanjega člana posebne vojaške enote, čigar življenje je zaznamovala boleča tragedija. Francesco je dobro izurjen in vedno pripravljen priskočiti na pomoč, a je hkrati precej redkobeseden in zadržan.

Gorski čuvaj | Foto:

Prepoznavni motiv v Gorskem čuvaju ostaja čudovito jezero Braies v italijanski deželi Trentinsko - Zgornje Poadižje, ki je eno največjih in najglobljih naravnih jezer v Dolomitih. Braies oziroma Prags v nemščini, saj v tistih krajih živi večinsko nemško govoreče prebivalstvo, leži na slabih 1500 metrih nadmorske višine, v globino pa dosega do 36 metrov. Vsekakor za spektakularno kuliso poskrbi tudi 2810 metrov visoka gora Croda del Becco (Seekofel), ki se vzpenja nad njim.

Nič čudnega, da je Daniele na začetku snemanja priznal, da mu je okolica vzela sapo. V prekrasnem gorskem svetu bo očitno preživel še več časa, saj je potrjeno tudi snemanje pete sezone. Četrta sezona se je v Italiji sicer končala letošnjega marca, tako da slovenski gledalci serijo spremljamo z minimalnim zamikom.

Gorski čuvaj | Foto:

Novega Gorskega čuvaja Francesca bomo spoznali že v petek, 4. avgusta, ko bo ob 20. uri na sporedu prva epizoda četrte sezone Gorskega čuvaja.
Ne spreglejte