Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 6. 2023,
8.00

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Kuharski mojster: Naslednja stopnja Gordon Ramsay

Nedelja, 25. 6. 2023, 8.00

10 mesecev

Gordon Ramsay: Tudi jaz sem začel na dnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Na Planetu boste lahko od ponedeljka do petka ob 20. uri spremljali drugo sezono kuharske tekmovalne oddaje Kuharski mojster: Naslednja stopnja (Next Level Chef), ki jo je zasnoval Gordon Ramsay, pri vodenju pa mu pomagata kuharja Richard Blais in Nyesha Arrington. Preberite, kaj je navdahnilo nastanek te oddaje in kako se bistveno razlikuje od drugih. 

"Zmagovalca čaka ogromen ček v vrednosti četrt milijona dolarjev," je Gordon Ramsay sprva spregovoril o nagradi tekmovalne kuharske oddaje, dodal pa: "Poleg tega pa bo zmagovalec deležen še 12-mesečnega mentorstva pod mojim, Richardovim in Nyeshinim okriljem. To je izjemno redka priložnost, saj take nagrade zmagovalcem ne ponudimo skoraj nikoli."

Riba, raca, rak
Planet TV Ne boste verjeli, kako je komik pripravil sladico #recept

Gordon je sodeloval že pri marsikateri kuharski oddaji, kako pa se Kuharski mojster: Naslednja stopnja (Next Level Chef) razlikuje od preteklih, je pojasnil njen izvršni producent Matt Cahoon: "Z Gordonom sodelujeva že več kot desetletje, v preteklih kuharskih oddajah pa ste vedno lahko spremljali kuho v najdražje opremljenih kuhinjah, z uporabo najkakovostnejših sestavin, ki jih je mogoče kupiti na trgu. Ampak to ne predstavlja resničnega življenja. V najboljšem okolju lahko zelo enostavno ustvarjaš odlične jedi, porodilo pa se mi je vprašanje, ali to lahko storiš tudi v najslabšem okolju?"

Richard Blais, Gordon Ramsey in Nyesha Arrington. | Foto: promocijsko gradivo Richard Blais, Gordon Ramsey in Nyesha Arrington. Foto: promocijsko gradivo

In prav to je bistveno pri oddaji Kuharski mojster: Naslednja stopnja (Next Level Chef). Za tekmovalce imajo namreč pripravljene tri kuhinje. "V najnižji je klet, vmesno predstavlja običajna kuhinja, najvišja pa je najprestižnejša kuhinja z opremo, o kateri lahko vsak kuhar samo sanja," je začel pojasnjevati Ramsay.

Riba, raca, rak
Planet TV Gostje so bili povsem iz sebe, ko so zagledali to #video

"Med tremi nadstropji se iz najvišjega proti najnižjemu spušča platforma s hrano, tekmovalci pa imajo 30 sekund, da si izberejo sestavine. To včasih pomeni, da za kuharje v najnižjem nadstropju ostanejo sestavine slabše kakovosti." Mojster kuhe je ob tem poudaril, da to za odličnega kuharja ne sme biti težava, ker mora znati uporabiti vse sestavine ne glede na njihov videz, bistveno pa je, da se ob tem hrane ne meče stran.

"Naš bodoči zmagovalec bo tako primoran pokazati svojo ustvarjalnost tudi z uporabo konzervirane hrane, rahlo gnilih sadežev ali sadežev s poškodovano lupino, ki niso lepi na pogled … Če jim to uspe, so nagrajeni z napredovanjem na višjo stopnjo, kjer lahko delajo z boljšimi sestavinami in boljšo opremo," je dodal.

Riba, raca, rak
Planet TV Priljubljena pevka je svoje goste s pojedino popeljala v Grčijo #recept

Celoten koncept oddaje pa je Gordon Ramsay doživel tudi v svojem življenju. Danes svetovno znani kuharski mojster je svojo kuharsko kariero začel v kleti. "Imel sem dotrajano opremo, hladilnike in zamrzovalnike, ki so komaj kaj hladili, štedilnike, ki niso segrevali ponve na ustrezne temperature, tope nože, obenem pa sem bil brez lupilnikov in mešalnikov," je razkril. S tem šovom se je tako tudi sam vrnil v zgodovino in se spomnil svojih začetkov ter vzpenjanja do kuharske elite.

Njemu je več kot očitno uspelo, kako pa se bodo z izzivom, ki ga prinaša druga sezona oddaje Kuharski mojster: Naslednja stopnja, spopadlo 18 tekmovalcev, med katerimi so tako profesionalni kot amaterski kuharji?

Ne zamudite prvega dela v ponedeljek ob 20. uri!

Kuharsko oddajo Kuharski mojster: Naslednja stopnja boste na Planetu lahko spremljali od ponedeljka do petka ob 20. uri. 

Riba, raca, rak
Planet TV Ste se že kdaj skregali s partnerjem zaradi bešamela? #video
Riba, raca, rak
Planet TV "Nisem vedel, ali naj se smejem ali jočem," je priznal razočarani Igor #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte