Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Metka Prezelj

Četrtek,
31. 5. 2018,
16.03

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,47

1

Natisni članek

Alenka Bratušek Karl Erjavec Matej Tonin Marjan Šarec Dejan Židan Luka Mesec Miro Cerar

Četrtek, 31. 5. 2018, 16.03

5 let, 10 mesecev

Kje bodo letos dopustovali predsedniki strank?

Metka Prezelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,47

1

O tem, ali so letos že načrtovali svoj letni dopust in kako ga najraje preživijo, smo povprašali prvake osmih strank, ki jim javnomnenjska raziskava Mediane kaže najboljšo uvrstitev na prihajajočih parlamentarnih volitvah.

Marjan Šarec, predsednik stranke Lista Marjana Šarca (LMŠ) | Foto: Bojan Puhek Marjan Šarec, predsednik stranke Lista Marjana Šarca (LMŠ) Foto: Bojan Puhek Marjan Šarec, predsednik stranke Lista Marjana Šarca (LMŠ), dopust vsako leto preživlja na isti način in na istem kraju. Kot nam je povedal, termin rezervirajo že eno leto prej za naslednje leto.

"Pred nekaj leti smo našli miren apartma in se ga kar držimo," pravi Šarec, ki dopustuje v Selinah pri Starem Gradu v Paklenici.

Na dopustu veliko bere in ga preživlja kar se da umirjeno, sem in tja se zapeljejo na izlet. "Teden dopusta imam sam kar dovolj, se ga hitro naveličam. En teden za mano pridejo še stari starši in ostanejo z družino, jaz pa se vrnem domov in v tem tednu še doma kaj postorim po vrtu.

Kdaj gredo tudi v toplice, pravi Šarec. "Na morje in v toplice hodim bolj zaradi družine, osebno pa se najbolj spočijem doma," pravi Šarec, ki ga najbolj sprostita košnja in urejanje vrta.

 

Dejan Židan, predsednih stranke Socialni demokrati (SD) | Foto: Matjaž Vertuš Dejan Židan, predsednih stranke Socialni demokrati (SD) Foto: Matjaž Vertuš
Dejan Židan, predsednik stranke Socialni demokrati (SD), se običajno za kakšen teden odpravi sam z ženo na morje, včasih se jima pridružijo tudi otroci.

Lani sta bila v Strunjanu in najraje plavala v Mesečevem zalivu, za kakšen teden ali pet dni pa gredo običajno skupaj nekam, kjer lahko hodijo ali osvajajo gore. Pogosto so v Bovcu, lani so bili tam družinsko in poleg nekaterih drugih gora osvojili Rombon.

"V tem trenutku nimamo načrtovano še nič, ker ne vemo, kako bo z datumi, imava pa z ženo željo, da bi našla prostih kakšnih pet dni, se usedla v avto, zakrožila po Evropi in obiskala nekaj gradov. To je namreč najin hobi. Ogledala bi si gradove v srednji Evropi, morda del t. i. romantične poti. Iščemo pa tudi neko možnost, da bi lahko šli z obema otrokoma skupaj v gore.

Odkar se Židan ukvarja s politiko in odkar je minister, so dopusti povezani s parlamentarnimi in vladnimi počitnicami, pred tem pa so se odpravili na dopust takoj, ko so otroci končali s šolo, je povedal Židan.

Na dopustu je običajno precej aktiven. Zelo rad hodi v hribe, na morju pa veliko plava. Sicer ima rad tudi nordijsko hojo in veliko bere, najraje znanstveno fantastiko.

 

Miro Cerar, predsednik Stranke modernega centra (SMC) | Foto: Ana Kovač Miro Cerar, predsednik Stranke modernega centra (SMC) Foto: Ana Kovač Iz Stranke modernega centra (SMC) so nam sporočili, da se njihov predsednik Miro Cerar o tem, kdaj in kje bo preživel letošnji dopust, še ni odločil, saj so njegove misli osredotočene na delo v vladi in priprave na bližnje volitve.

Že zdaj pa ve, s kom bo zagotovo preživel dopust. To so njegovi bližnji, otroka Eva in Miha ter partnerica Mojca.

 

Luka Mesec, predsednik stranke Levica | Foto: Bor Slana Luka Mesec, predsednik stranke Levica Foto: Bor Slana Luka Mesec, predsednik stranke Levica, se bo po volitvah za en teden odpravil v Italijo. Čeprav je najraje nekje ob morju, gre tokrat na dopust na italijansko podeželje.

Običajno načrtuje svoj dopust nekaj mesecev vnaprej, tokrat pa je najprej počakal, da je izvedel, kdaj bodo volitve, nato pa se dogovoril za termin.

 

Matej Tonin, predsednik stranke Nova Slovenija - krščanski demokrati (NSi) | Foto: Ana Kovač Matej Tonin, predsednik stranke Nova Slovenija - krščanski demokrati (NSi) Foto: Ana Kovač "Dopust najraje preživim z družino nekje ob morju. Ponavadi načrtujemo dopust med parlamentarnimi počitnicami konec julija in v začetku avgusta. Letos nam zaradi volitev in povolilnega obdobja, ko se sestavlja vlada, še ni uspelo narediti natančnega dopusta z družino," je povedal Matej Tonin, predsednik stranke Nova Slovenija - krščanski demokrati (NSi).

 

Karl Erjavec, predsednik Demokratične stranke upokojencev Slovenije (DeSUS) | Foto: Ana Kovač Karl Erjavec, predsednik Demokratične stranke upokojencev Slovenije (DeSUS) Foto: Ana Kovač Karl Erjavec, predsednik Demokratične stranke upokojencev Slovenije (DeSUS), v tem trenutku še ne razmišlja o dopustu, po samih volitvah se namreč začnejo pogajanja za sestavo nove vlade, torej bo letošnje poletje zanj bolj ali manj delovno, so sporočili iz njegovega urada. Kakšen konec tedna bo preživel na svojem vikendu v Karigadorju.

Njegov dopust in prosti čas sta vedno povezana s športom. Igra tenis, teče, hodi v hribe, zelo rad s prijatelji košarkarji vrže na koš.

Vsako poletje naslika tudi eno sliko, saj ga slikanje zelo veseli in pomirja.  

 

Alenka Bratušek, predsednica Stranke Alenke Bratušek | Foto: Ana Kovač Alenka Bratušek, predsednica Stranke Alenke Bratušek Foto: Ana Kovač "V tem trenutku se mi zdi dopust še zelo daleč, upam pa, da bom šla, saj ga bom po volilni kampanji zelo potrebovala. Hitro po volitvah bom obiskala koncert izjemnega pevskega zbora Carmen Manet, v katerem poje moja hčerka," je povedala Alenka Bratušek, predsednica Stranke Alenke Bratušek.

Letos dopusta ni načrtovala, pa tudi sicer organizaciji dopusta ne posveča preveč energije, pravi. "Pomembno je, da se na dopustu spočijemo, da smo skupaj in da se imamo dobro," je povedala.

Najraje gre na morje ali v hribe, na vprašanje, ali dopust preživlja aktivno in s čim se ukvarja v tem času, pa je odgovorila, da na dopustu predvsem uživa.


O tem, kdaj načrtuje svoj dopust, smo povprašali tudi prvaka stranke SDS Janeza Janšo, odgovor bomo dodali, ko ga prejmemo.

Ne spreglejte